'SEZON BAŞLAMADAN BİTTİ'

Ankara'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle Suncharter'ın patronu Soren Kjellerup dün sabah Alanya'ya geldi. Saldırının turizme yansımalarını değerlendiren TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Çavuşoğlu "Kendimizi kandırmaya gerek yok. Artık başlamadan biten bir sezon bizi bekliyor" dedi.

'SEZON BAŞLAMADAN BİTTİ'

 Ankara'da 28 asker ve vatandaşımızın hayatlarını kaybetmesine, 61 kişinin de yaralanmasına neden olan terör saldırısını değerlendiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu "Ne yazık ki sürekli kötü haberler alıyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz ve artık bu tür olayların son bulmasını istiyoruz. Dünya bizi savaş ülkesi olarak görüyor. Bu algıyı yıkmamız gerek. Her gün yeni üzücü bir olay yaşıyoruz. Sektör olarak bu bizi yıpratıyor" dedi. 

banner111
'BİZDEN RAPOR İSTENİYOR' 

Ankara'daki terör saldırısının ardından yabancı tur operatörlerinin kendilerini arayarak rapor istediğini ve son durum hakkında bilgi talep ettiklerini belirten Çavuşoğlu "Maalesef hiç iç açıcı gelişmeler yok. Ortalık biraz duruldu diyoruz, yeni bir olay patlak veriyor. Tur operatörleri de bizleri arayarak sürekli rapor istiyorlar. 'Yetkililer bir şey yapmıyor mu?' diye soranlar var. Son olarak Danimarka'nın önemli hava yollarından ve Alanya-Gazipaşa (GZP) Havalimanı'na sefer düzenleyen Suncharter'ın sahibi Soren Kjellerup bu olayın ardından bugün (dün) sabah Alanya'ya geldi. Görüşmeler yapıyoruz" dedi. 

'REVİZE VE ÖTELEME TALEPLERİ VAR' 

Suncharter başta olmak üzere bir çok hava yolu firmasının kendilerinden fiyatlarda ve uçak tarihlerinde revize istediğini aktaran Çavuşoğlu "Uçak seferlerinin revize edilmesini istiyorlar. Şu aşamada bazı uçuşların iptali de söz konusu. Bu olaylar son bulmazsa kayıplar çok büyük rakamları bulacak. Hatta şu aşamada bile sezon başlamadan bitti desek yalan söylemiş olmayız. ITB Berlin Fuarı'na hazırlanıyorduk ama oradan da bu saatten sonra bir şey çıkmaz. Kendimizi kandırmaya gerek yok" dedi. 

SKAL: SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ  

SKAL Alanya Dönem Başkanı Mehmet Nedanlı ise "İnsanları büyük bir tedirginlik sarmış durumda. İnsanlar 3-5 gün sonrasını göremiyor. Bu olayların ardı arkası kesilse belki sezonu kurtaracağız ama ne yazık ki olmuyor. Bazı platformlarda bu olayların devam edeceği, turizm bölgelerinin hedefte olduğu söyleniyor. Umuyoruz ki bunlar son bulur. Bu olayları kaldıracak güç kalmadı. Bana sürekli mesajlar geliyor, 'Ne yapalım, gelelim mi, güvenli mi orası?' gibi sorularla karşılaşıyorum. Açıklama yapamıyoruz, sözün bittiği yere geldik. Gerçek anlamda söyleyecek bir şey yok. Hakkımızda hayırlısı" yorumunda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2016, 10:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83