Sili: “Ön rezervasyonlar 2022’yi solladı”

Sili: “Ön rezervasyonlar 2022’yi solladı”

ALTİD Başkanı Burhan Sili, yaptığı sezon değerlendirmesinde “Ön rezervasyonlar 2022’yi solladı. Nisan ayı itibarıyla tesislerin yüzde 50’si açıldı. Alanya’ya en çok turist yollayan ilk 3 ülke Rusya, Almanya ve İngiltere” dedi

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı ve TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, sezon öncesi  değerlendirmelerde bulundu.

2023 turizm sezonunda 2019 rakamlarının zorlanacağını belirten Sili, 2023’te Alanya’yı iyi bir sezonun beklediğini söyledi. 2023 sezonuna ilişkin öngörülerini paylaşan Sili, “Tesislerin geçmiş dönem kapasiteleri bir anlamda da verdiği hizmet bu dönem doluluklarına etki ediyor. Ön rezervasyonlar 2022’nin ilerisinde. Deprem döneminde bir durağanlık yaşandı ancak tekrar toparlandı. Genel anlamda Alanya’da mayıs ayı itibarıyla bütün tesisler açılmış olacak. Alanya’da şu anda tesislerin yüzde 50’si açıldı. Nisan-mayıs geçmiş dönemlere nazaran daha düşük kapasitede geçecek. Ancak haziran itibarıyla olağanüstü bir durum olmazsa 2022 sayılarının da üzerine çıkacak. Hatta 2019 rakamlarını da zorlarız. Orta Avrupa ve Hollanda’dan yoğun rezervasyon alıyoruz. Rusya pazarında uçaklarla ilgili belirsizlik var. Ancak Rusya pazarından gelecek olan turist sayısı 2022 rakamlarının altında olmayacak. Ortadoğu ve Doğu Avrupa pazarlarından geçen yıllara nazaran daha yüksek sayılarda turist ağırlayacağız. 2023 turizm sezonunda Alanya ve Türkiye’yi iyi bir sezon bekliyor.

Alanya’ya bu yıl en çok turist yollayan 10 ülkeyi sıralayan Sili, ” Antalya Havalimanı ve Alanya-Gazipaşa Havalimanı’ndan aldığımız bilgilere göre Alanya’ya en çok turist Rusya, Almanya, İngiltere, Polonya, İran, İsrail, Kazakistan, Hollanda, Ukrayna ve Danimarka’dan geliyor” dedi.

banner111

Antalya bölgesindeki diğer destinasyonlar hakkında da bilgi veren Sili, “Kundu en avantajlı olan bölge. Kundu’daki tesislerin neredeyse tamamı kış döneminde de çalışıyor. Belek de ona keza öyle. Side bölgesi Alanya bölgesine nazaran özellikle Avrupa’dan, Almanya’dan çok rezervasyon alıyor. Kemer ile Alanya daha çok benzeşiyor. Alanya kışın şehir yaşamı olması hasebiyle belli bir sayıda tesisini açık tutuyor ancak Kemer kışın kapalı oluyor. Bizi bu yıl en çok maliyetler zorlayacak ancak sezonu en iyi şekilde atlatacağımıza inanıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2023, 11:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83