Türel’den turizm işçisine müjde

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizm sektöründe çalışanlara çok küçük taksitlerle Serik’te kazandıracakları TOKİ konutlarının inşaatının yakında başlayacağını müjdeledi. Başkan Türel, Antalya Toptancı Hali’nin de Serik Hali ile birleştirilerek Yukarıkocayatak’a taşınacağını ve bir lojistik merkez olacağını söyledi.

Türel’den turizm işçisine müjde
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Serik İlçe Kongresi’nde konuştu Serik’te bir şölen, bir bayram havasında kongre gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Türel, şunları söyledi: “Biz makam, mevki için siyaset yapan anlayışa sahip olan bir partinin mensupları değiliz. Çocuklarımıza gençlerimize daha iyi bir Türkiye, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir Türkiye bırakmak için bu davanın yolcularıyız. O yüzden bugün belediye başkanlığı görevini yapıyor olabilirim ama benim en şerefli görevlerimden bir tanesi 2010 senesinde yaptığım sandık görevliliği diye ifade etmiştim. Bizim birbirimizden farkımız yok. Hepimiz aynı hedefe, birlik beraberlik içerisinde yürüdüğümüzde bizim başarımız bu ülkenin başarısı olacaktır. Çünkü görüyoruz ki Türkiye karşıtları bu ülkenin kalkınmasını, gelişmesini engellemek için değerli Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarını alaşağı etmek için bir seferberlik etmişler. Ama başaramayacaklar, bu milletin iradesi, desteği her noktada bunu ortaya koymuştur. İşte 15 Temmuz destanı bu iradenin en güzel teyitlerinden bir tanesidir. Dolayısıyla biz başarırsak Türkiye başarır. Bu ülke kalkınıyor. Bu ülkenin kalkınmasını istemeyenler zaten bu yüzden bize karşı adeta kumpaslar, tezgahlar içerisinde elbirliğiyle dayanışma içerisindeler.”

TÜRKİYE KAZANIYOR

“Biz başarırsak, Serik başarıyor, Antalya başarıyor, Antalya kazanıyor, ülkemiz kazanıyor” diyen Başkan Türel, “Buna Antalya’da 2009-2014 arası Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde hep birlikte şahit olduk. İlk dönemde 11 köprülü kavşak yapmışken biz görevden ayrıldıktan sonra 2009-2014 arasında tek bir köprülü kavşak yapamadılar. Benim için hatıra defterimdeki en şerefli sayfalardan bir tanesi Antalya’ya ilk kez katlı köprülü kavşakların dönemimde yapılmış olmasıdır. Yine Serik’te ve Alanya’da ilk kez katlı köprülü kavşakların benim dönemimde yapılmış olması benim hatıra defterimdeki en şerefli sayfalarımdan biridir. Bunlar elbirliği ile sizlerin duaları ve destekleri ile oluyor. Biz alıştık tabii. Bizim hizmetlerimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Bizim kamu kurum ve kuruluşlarıyla olan işbirliğimizi ve yakaladığımız sinerjiyi bu sefer kendi emellerine alet etmek istiyorlar” dedi.

İŞ BİLENİN KILIÇ KUŞANANIN

“İş bilenin kılıç kuşananın” atasözünü hatırlatan Başkan Türel, şunları söyledi: “Serik’te kavşak yapılıyor, bir bakıyorsunuz, bir muhalefet ilçe başkanı, ‘Karayollarına teşekkür ederiz’ diyor. Bunu Menderes Türel yapmadı. AK Parti iktidarı da yapmadı diyor. Karayolları kimin kuruluşu? Ben de bunu yazanlara soruyorum tabii ki, Karayollarına teşekkür etmeleri çok önemli, biz bundan onur duyarız. Karayolları bu devletin önemli bir kuruluşudur. İyi de bu karayolları Cumhuriyet’in kuruluşundan beri var, niye bugüne kadar bunlar yapılamadı? Acaba o teşekkür yapanlar bunu hiç düşünüyorlar mı? Demek ki iş bilenin kılıç kuşananın. Bunlar bu birlik ve beraberlik sayesinde oluyor. Onlar başka festivallerle meşgul olsun, biz Serik’imize yeni köprülü kavşaklar kazandırmakla meşgul olacağız. Gebiz, Karadayı, Sanayi Kavşakları geliyor. Şehir planlarını imar planlarını şu anda yapıyoruz. Önümüzdeki Pazartesi günü meclisimizde nihai onaya sunulacak. Bu 3 kavşağın da inşallah Büyükşehir Belediyesi olarak önünü açmış olacağız. Biz bu kavşakları yapalım muhalefet Karayollarına teşekkür etmeye devam etsin. Önemli olan bu kavşakların yapılması.”

İYİ BİR KADROYUZ

Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Başkan Türel, “Biz birlik beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Biz iyi bir takımız. Bakın milletvekillerimizle birlikteyiz. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımızla, hükümetimizle biz iyi bir kadroyuz. Ve işte bu iyi kadro Serik’te yapılamayanları başarıyor. Hatırlayın, hafıza-i beşer nisyan ile malüldür. Kızderesi yolu ne haldeydi biliyorsunuz. Geldik dedik ki Serik’in girişini-çıkışını güzel bir hale getirelim. Kızderesi’nin üstünü kapattık ve ondan sonra Serik’e çok güzel bir iç yol yaptık. Şimdi Atatürk Caddesi’ni de tamamladık. Artık tek yön Kızderesi’nden geliyorsunuz Atatürk Caddesi’nden dönerek Antalya istikametine veya Alanya istikametine çok rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Serik’e daha güzelleri yakışır” diye konuştu.

BÜYÜK LİDER

Büyükşehir Belediyesi’nin Serik’e yaptığı diğer hizmetleri de sıralayan Başkan Menderes Türel, şunları sıraladı: “Göreve başladığımız 2014 senesinde Belek Kadriye’de arıtma problemi nedeniyle adeta denize pislik gitmesin diye seferberlik ilan ettik. Nehirleri tıkayarak pisliğin arıtma kapasitesini doldurduğu için denize ulaşmaması için turizmdeki en büyük sermayemiz bindiğimiz dalın kesilmemesi için büyük bir gayrete giriştik. Bunlar nasıl oluyor biliyor musunuz? Kısaca ifade etmek istiyorum. Daha yeni seçildik, 2014 Nisan ya da Mayıs Ayı. Ben Çin’de uluslararası bir toplantıya gitmiştim. Gece 01.30, 10 saatlik bir uçuştan sonra telefonu açtım. Bir mesaj Sayın Cumhurbaşkanı sizi arıyor. Yanındaki danışmanlarını aradım, ‘Müsaitler mi?’ dedim. ‘Daha eve yeni girdi’ dediler, müsait olunca aradım. Sayın Cumhurbaşkanımız o dönem başbakanımız, ‘Menderes’ dedi, ‘Bu Serik arıtması ne alemde? Bunda çok ciddi sorunlar var, bunu ne yapıyorsunuz?’ Ben de mütevazi de olsa dersime çalışmaktan büyük mutluluk duyan bir insanım. Bir hafta önce bakanımızla konuşmuş planlamış ve arıtmanın ihalesinin bütün kararlarını vermiştik. Dedim ‘Efendim siz merak etmeyin, hem Serik hem Manavgat Kumköy ihalelerini çok değil, bir ay içerisinde gerçekleştiriyoruz. 2.5 ayda da ön arıtmayı yapacağız ve bu şehri bu tehlikeden adeta kurtarmış olacağız.’ ‘Hadi hayırlı uğurlu olsun’ dedi ve kapattı. Verdiğimiz sözü tuttuk, 2.5 ayda ön arıtmayı tamamladık ve yaklaşık 5-6 aylık bir süreçte Serik arıtmasını 37 milyon lira kaynak artırması suretiyle Serik’in ve Türk turizminin hizmetine sunduk. İşte büyük liderlik böyle oluyor. Büyük liderlik Serik’in arıtmasını gece 01.30’da arayıp sormak ve gereken talimatları vermekle oluyor. Bize de çalışmak düşüyor.”

BASTI MI GAZA GİDER Mİ GİDER

“Yapılan tüm hizmetlerin gerçek kahramanları mimarları sizlersiniz” diye seslenen Başkan Türel, “Sizler eğer bizleri göreve getirmeseydiniz dualarınızla oylarınızla bizleri desteklemeseydiniz belki hala katlı köprülü kavşak için Serik bekliyor olacaktı. Şimdi Gebiz, Sanayi, Karadayı Serik’in başından girdik mi trafik ışığı olmadan Alanya’ya gidebileceğiz. Serik için yapacağımız çok iş var. Şimdi sırada kültür merkezi geliyor. İşte güreş eğitim merkezimizi açtık. İnşallah dünya şampiyonları, olimpiyat şampiyonları kahraman şehrimizden çıkacak. Benim bundan hiç şüphem yok” diye konuştu.

SERİK İÇİN HAYALLERİMİZ BÜYÜK

Avrupa’daki ve dünyadaki en iyi, en modern, en çağdaş, toptancı hallerinden bir tanesini Yukarıkocayatak’ta gerçekleştireceklerini söyleyen Türel, “Bu projemiz de tamam. Serik Antalya Hali’ni de böylelikle birleştiriyoruz. Ve artık burada Serik ve Antalya Hali Kocayatak’ta bir toptancı hali değil, belki bir lojistik merkezi gibi, dünyanın en iddialı projelerinden birisi olarak ortaya çıkacak” dedi.

TURİZM ÇALIŞANINA UCUZ EV

Verdiği her sözü tutma gayreti ile yollarına devam ettiklerini vurgulayan Başkan Türel, “En önemli işlerimizden bir tanesi de turizm sektöründe emekçiye, garibana konut yapmak projesiydi. Şimdi Yukarıkocayatak’ta dar gelirli olan turizm çalışanını ev sahibi yapacağız. Geçen Çarşamba TOKİ Başkanımızla da görüştük. Mutabakat sağlandı. 2 bin 200 konutu turizm sektöründe çalışan işçi kardeşlerimize, dar gelirli kardeşlerimize sigara parası 3 taksitiyle kazandıracağız. İnşaatlar yakında başlar. Bunun da müjdesini buradan verelim. Serik için hayallerimiz büyük” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2017, 12:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83