TURİZMCİLER ŞOK İSTATİSTİĞE NE DEDİLER?

Şok istatistiği yorumlayan Antalyalı turizmciler, "Bunlar da Rus gelinler. 3 oteli olan birini açmasın. Şimdiden 5 yıldızlı oteller yüzde 50'lere varan indirim yaptılar. Bu da servis ve kalitede tavizi getirecek. Böylece turizmin geleceği tamamen tehlikeye girecek" dediler.

TURİZMCİLER ŞOK İSTATİSTİĞE NE DEDİLER?

 Rus uçağının düşürülmesi sonrası uyguladığı ambargolar nedeniyle turizmde yaşanan kayıp istatistiklere yansıdı. Geçen yıl Şubat'ta Rusya'dan 8 bin 307 turistin geldiği Antalya'ya bu Şubat ayında sadece 55 Rus geldi. Haberalanya'da yer alan habere göre, şok istatistiği yorumlayan Antalyalı turizmciler, "Bunlar da Rus gelinler. 3 oteli olan birini açmasın. Şimdiden 5 yıldızlı oteller yüzde 50'lere varan indirim yaptılar. Bu da servis ve kalitede tavizi getirecek. Böylece turizmin geleceği tamamen tehlikeye girecek" diye konuştular.

banner111
3'ÜN 1'İNİ KAPATSINLAR

Rus uçağının düşürülmesi sonrası uyguladığı ambargolar nedeniyle turizmde yaşanan kayıp istatistiklere yansıdı. Geçen yıl Şubat'ta Rusya'dan 8 bin 307 turistin geldiği Antalya'ya bu Şubat ayında sadece 55 Rus geldi. Şok istatistiği yorumlayan Alanyalı turizmciler, "Bunlar da Rus gelinler. 3 oteli olan birini açmasın. Şimdiden 5 yıldızlı oteller yüzde 50'lere varan indirim yaptılar. Bu da servis ve kalitede tavizi getirecek. Böylece turizmin geleceği tamamen tehlikeye girecek" dediler.

ŞOK İSTATİSTİK

Antalya, Alanya ve ilçeleri Kasım ayında sınır ihlali nedeniyle düşürülen Rus uçağının faturasını ağır ödüyor. Tarım ihracatında milyonlarca dolar kayıp yaşayan Antalya'da en büyük darbeyi ise turizm sektörü aldı. 55'e yakın sektörü direkt ilgilendiren turizm sektöründe Rusya pazarındaki kayıp, olumsuz etkiye yol açtı. Sektörde bu yüzden birçok kişi işsiz kaldı. Turizm Bakanlığı verilerine göre, geçen yıl şubat ayında 128 bin 810 turistin geldiği Antalya'ya bu yıl aynı dönemde 78 bin 100 turist geldi. Rusya pazarındaki düşüş oranı ise yüzde 99 oldu. Geçen yıl şubat ayında 8 bin 307 turistin geldiği Rusya'dan bu yıl sadece 55 turist geldi.

"BUNLAR HALA KOMİNİST"

Şok istatistik hakkında konuşan Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu, "Bu düşüşü bekliyorduk. Rusya hala komünizmle yönetilen bir devlet. Putin ne derse Rus halkı ne yapsın o karara onu harfiyen uygularlar. Bu düşüşü ve zararı hafifletmek için üç oteli olan birini kapatsın. Bu hem kendi hem de ülke menfaati için iyi olur. Rusya'yı otelciler artık kafalarından silsinler" dedi.  Sorunun güvenlik sorunu olduğunu da belirten Şakiroğlu, "İler ki dönemler için gerçek sorun fiyat indirimi ile birlikte gelecek olan kalitede taviz. Fiyatı indirdiğin zaman kalitede taviz vereceksin. Bunu yapan turizmin geleceğini de öldürür. 5 yıldızlı otelde 3 yıldızlı hizmet verirsen ne o turist bir daha o ülkeye gelir ne de o otele. " şeklinde konuştu.

"YÜKSEK SEZONDA YÜZDE 50 İNDİRİM"

ALTİD Başkanı Burhan Sili, minimum karları kabul ederek fiyatta taviz vermemek için mücadele ettiklerini söyleyerek, "Otelci kaliteden taviz verildiği anda neler olacağının bilincinde. Aklı başında otelci böyle olduğu taktirde turizmin geleceğinin tamamen tehlikeye gireceğini bilir" dedi. TÜRSAB BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu ise, şubat ayında gelen 55 Rus yasının şaşırtıcı olmadığına dikkat çekerek şöyle konuştu; "Biz bu adakları getiremeyiz artık. Rusya bitti. Türkiye Cumhuriyeti Rusya'da en büyük fuara katılmıyor. Daha ne söyleyelim?
Yönümüzü Batı ve Doğu Avrupa, Baltık Cumhuriyetleri ve İran'a çevirmeliyiz. Ancak İran'da Rusya ile hareket ediyor. Oteller fiyat indirimine gidiyor. 5 yıldızlı oteller yüksek sezon için yüzde 50 indirim yaptı. Alçak sezon fiyatları ise dibe vurdu. Bu fiyatlarla kaliteli hizmet olmaz. Sonucu ise turizmin geleceğinin de yok olması. En büyük giderlerimiz olan alkol de ÖTV, KDV ve sigorta primlerinde indirim yapılmalı. Bunları istedik ama hükümet vermedi."

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2016, 15:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83