BOZUK ORMANIN YERİNE MEYVE BAHÇELERİ!

Son yıllarda bozuk-verimsiz orman alanlarının özel ağaçlandırma amaçlı yapılan tahsisler meyvelerini vermeye başladı.

BOZUK ORMANIN YERİNE MEYVE BAHÇELERİ!

 2009 Yılında yapılan mevzuat ve yapısal değişiklik sonucu özel ağaçlandırma çalışmaları büyük ivme kazanmış, Alanya'da bu kapsamda 800'ün üzerinde müracaat olmuştu. Alanya Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde özel ağaçlandırma kapsamında 150 farklı yerde yaklaşık 6 bin dönüm yer vatandaşlarımıza ağaçlandırma maksatlı bedelsiz olarak tahsis edildi.

banner111
Bu sahalara bugüne kadar 100 bin adet badem, 15 bin adet ceviz, 7 bin adet keçiboynuzu (harnup), 9 bin adet fıstıkçamı fidanı dikildi. İşlemi devam eden sahalarlar faaliyete geçtiğinde 200 bin fidan dikimi gerçekleşmiş olacak. Bu sahalara badem, ceviz, keçiboynuzu ve zeytin gibi gelir getirici türler dikilebiliyor. Bu sahaların tesis için 207 bin TL kredi verildi.


Ayrıca, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gelir getirici ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında 5 bin 600 adet cevizden oluşan 500 dönümlük 4 adet ceviz ormanı, 3 bin adet badem fidanı dikilerek 74 dönümlük 3 farklı yerde badem ormanı, 5 bin 600 yabani zeytin (delice) aşılamasıyla 2 adet 300 dönümlük zeytin ormanı kuruldu. 

Bu sahaların 3 yıllık bakımı yapılıp yöre halkının kullanımına sunulacağını belirten Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, "Bu yıl ise 200 dönüm alanda delice aşılamasına başlamış bulunmaktayız. Alanya Orman İşetme Müdürlüğü'müzce tarafından yapılan bu çalışmalarla hem verimsiz/bozuk ormanlar verimli hale getirildi ham de kırsal kalkınmaya katkıda bulunuldu. Okul ve ibadethane, sağlık ocağı bahçeleri, mezarlık ve yol kenarı (Alanya-Gazipaşa yolu) gibi özellikli alanlardaki ağaçlandırma çalışmalarımız devam etmektedir. Hayırlı olsun" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 14:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83