YÜCEL, 2 YILI BÖYLE ANLATTI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 3 TV kanalından canlı yayınlanan “2.Yıl Özel” programında, enine boyunca tüm belediye hizmetlerini anlattı. 7 Nisan’da Alanya Belediye Başkanlığında 2. yılını dolduran Adem Murat Yücel, Alanya’nın yerel TV kanalları ATV ve Kanal A’nın yanısıra Akdeniz Bölgesi’nde yayın yapan VTV’de canlı yayına konuk oldu. Dün akşam saat 20.30’da yayınlanan programda Yücel, gazetecilerin alt ve üstyapı hizmetleri, sosyal projerle ilgili sorularını yanıtladı.

YÜCEL, 2 YILI BÖYLE ANLATTI

 CANLI YAYINDA ANLATTI

banner111
30 Mart yerel seçimlerinde Alanya Belediye Başkanlığı görevine seçilen Adem Murat Yücel, 2 yılda yaptıkları ve önümüzdeki 3 yılda yapacaklarını 2. Yıl Özel’de Alanya halkın anlattı. Yücel, Gazeteci Ahmet Tunç, Alper Kutay, M. Ali Gürses, Rıza Yanık, Muammer Soylu, Vildan Rende ve Mustafa Sucu’nun sorularını yanıtladı.

“HALKTAN KOPMADAN NİTELİKLİ HİZMET VERİYORUZ”

Halktan kopmadan nitelikli hizmet verdiklerini söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya dünyanın en güzel şehri. Bu şehre hizmet etmekten keyif alıyorum. Yerel ve ulusal basın aracılığıyla hizmetlerimizi vatandaşa duyurmaya, kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz” dedi.

“ALANYA’NIN DAĞINDA TAŞINDA, HER NOKTASINDA VAR OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Hizmette kırsal ya da merkez farkı gözetmediklerinin altını çizen Başkan Yücel, Alanya Belediyesi’nin kurumsal yapısıyla Alanya’nın kırsalında merkezinde, dağında taşında, her noktasında var olmaya çalıştığını söyledi.

“HİZMETİ VATANDAŞIN AYAĞINA GÖTÜRDÜK”

“Vatandaşın bize gelmesini beklemedik, biz vatandaşa gittik” diyen Başkan Yücel, 55 kat büyüyen Alanya’nın kuzeyinden güneyine, batısından doğuna mahalle mahalle dolaşarak vatandaşa dokunduklarını ifade etti. Vatandaşı kendi evinde kendi mahallesinde dinlediklerini belirten Yücel, yerinde hizmet yerinde çözüm odaklı bir hizmet anlayışıyla çalıştıklarını söyledi.

“BÜYÜKŞEHİR, BİZİM SİYASİ RAKİBİMİZ DEĞİL, HİZMET ORTAĞIMIZDIR”

Gazetecilerin sorularıyla 2. Yıl Özel programını sürdüren Başkan Yücel, sorulan bir soruya da “Antalya Büyükşehir Belediyesi benim siyasi rakibim değil, benim hizmet ortağımdır. Alanya Belediyesi’nin de Büyükşehir’in de hizmet alanları bellidir. Nasıl hizmet ettiğimizi vatandaşa sormak lazım” dedi.

“ALANYA BELEDİYESİ 1 METREKARE DAHA PARK, 1 METREKARE DAHA YOL NASIL YAPARIMIN PEŞİNDE”

Alanya Belediyesi’nin hizmette üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını kaydeden Belediye Başkanı Yücel, “Biz 1 metrekare daha park, 1 metrekare daha yol nasıl yaparızın peşindeyiz, biz ortamı germe peşinde değiliz” vurgusunu yaptı.

“GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZİNİN TEMELİNİ ATACAĞIZ”

Alanya Belediyesi’ne ait otogar yanındaki yaklaşık 20 dönümlük alana görev süresi içinde Gençlik ve Kültür Merkezi’nin temelini atacaklarını belirten Başkan Yücel, “Alanya’da çok amaçlı sosyal tesis yapabileceğimiz bu kadar geniş başka bir alan yok. Bu tesis ilçemizin acil ihtiyacıdır. Kış nüfusu 300 bin, yaz nüfusu 1 milyon, 69 milletten 37 bin mülk sahibi yabancının yaşadığı bir şehirde bu merkez acil ihtiyaçtır. Kültür Merkezimizde yılda 329 etkinlik yapılıyor. Okulların gösterileri, yabancı derneklerin etkinliklerini ortaya koyduğumuzda bu ihtiyacın gerekliliği kendiliğinden ortaya çıkıyor” sözleriyle merkezin önemine dikkat çekti.

“BU MECLİSLE İŞ ÜRETMEKTEN KEYİF ALIYORUM”

Gazetecilerin Alanya Belediyesi’nin 1 yıllık faaliyet raporuna AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin de destek vererek, raporun oybirliğiyle geçtiğini hatırlatması üzerine Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “ Bu meclis ile iş üretmekten keyif alıyorum. A’dan Z’ye oybirliği ile aldığımız tüm kararlarla çok güzel hizmetler yaptık. Muhalefet partisi olmalarına rağmen bize her zaman destek verdiler” ifadelerini kullandı.

“YATIRIM ALANINDA YÜZDE 300 BÜYÜDÜK”

Alanya Belediyesi’nin yatırım alanında yüzde 300 büyüdüğüne dikkat çeken Belediye Başkanı Yücel, “Türkiye’de başka böyle bir belediye var mı bilmiyorum. Muhalefet partisi olmalarına rağmen bize verdikleri destek için meclis üyelerimizin önlerinde saygıyla eğilirim. 2015 yılı faaliyet raporumuzu takdire şayan buldular” sözlerine yer verdi. 

“DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU SİZİ BAŞARILI BULUYOR”

Bir gazetecinin geçen ay düzenlenen araç dua töreninde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, “Başkanımız Alanya’ya hizmet için çalışıyor, yapılan hizmetlere teşekkür ederiz” sözlerini hatırlatarak Sayın Bakan da sizi başarılı buluyor sözleri üzerine, Belediye Başkanı Yücel, “Sayın Bakanımız Alanya için bir şanstır. Bunu her zaman söylerim. Uluslararası nitelikte bir bakanımız var. Alanya için yapılacak, üretilecek her işte yanımızda olduklarını söylüyorlar. Doğru yolda gidiyoruz. Biz siyaseti bir hizmet aracı olarak görüyoruz” dedi.

“ALANYA BELEDİYESİ 63 NOKTADA HİZMET ÜRETİYOR”

Alanya Belediyesi’nin merkezde ne yaptıysa Toroslar’ın başında da aynısını yaptığını, vatandaş için aynı konforu sağlamaya çalıştığını belirten Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın 63 noktasında hizmet ürettiklerini kaydetti. Alanya’nın 80’nin üzerinde yaylası olduğunu hatırlatan Yücel, “Buralarda varız, kırsalın en ücra köşesinde varız, merkez de varız.” dedi.

“103 ARACIN YARISI İŞ MAKİNASI” 

Alanya Belediyesi’ne 2 yılda 103 yeni araç kazandırdıklarını söyleyen Belediye Başkanı, araçların yarısının iş makinesi olduğunun altını çizdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün araç kapasitesini 3 kat arttırdıklarını belirten Yücel, araç ekipmanını en iyi şekilde kurduklarına dikkat çekti.

MEGA PROJELERİ TEK TEK HAYATA GEÇİRİYORUZ”

2 yılda pek çok projeyi hizmete dönüştürdüklerini hatırlatan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi’nin mega projelerini şu sözlerle özetledi:

“Güneş Enerji Santrali (GES) Türkiye’nin bu alandaki en büyük projesi, Belediyemize kazandırdığımız 5 milyon TL.’lik konkasör ile Toslak’taki asfalt üretim tesisimizi %50 büyüttük, daha hızlı hizmet için Avsallar Şantiyesi, Tosmur Temizlik İşleri Şantiyesi, Oba Park Bahçeler Müdürlüğü Şantiyesi, Mahmutlar Şantiyesi, Sarımut, Demirtaş ve Payallar şantiyelerini kurduk, 50 bin m2 alana planlanan Tavşandamı Rekrasyon Alanı porojesi Alanya’nın şu ana kadarki en büyük projesi, Alanya Kalesi Teleferik Projesi son aşamasında, Belediye Yeni Hizmet Binası, Konaklı Katı Atık Aktarma İstasyonu, Alanya Kent Meydanı Projesi, Oba Kız Öğrenci Yurdu mega projelerimizin bazıları.”

“Merkeze verdiğimiz önemi, kırsala da veriyoruz” diyen Belediye Başkanı Yücel, Alanya Belediyesi Oba Kız Öğrenci Yurdu’nun kırsaldaki kız öğrencilere eğitim kapısını açacağını vurguladı. Mahalle gezileriyle kırsaldaki halkın ayağına kadar gittiğini söyleyen Yücel, “Öğrenci yurdu kız çocuklarımız için önemli bir hizmettir” dedi.

Mega Projeleri anlatmaya devam eden Belediye Başkanı Yücel, Demirtaş Hayvan Barınağı, Kestel Düğün Salonu, Demirtaş Düğün Salonu, Toslak Düğün Salonu, 8-10 mahalleye hizmet edecek Güney Mahallesi Düğün Salonu, parklar ve rekreasyon alanlarıyla ilgili pek çok projeyi Alanya’ya kazandırdık.”diyerek sözlerini sürdürdü.

HER CANLIYA SAYGI DUYUYORUZ”

Demirtaş Hayvan Barınağı’nın Alanya için bir lüks olup olmadığına dair soruya ise Belediye Başkanı Yücel, “Biz her canlıya saygı duyuyoruz. Biz yaratandan ötürü yaratılanı seviyoruz, saygı duyuyoruz, onları korumak zorundayız. Demirtaş Hayvan Barınağı sokak hayvanları için bir ihtiyaçtır” cevabını verdi.

SANAYİ O BÖLGEDEN İVEDİLİKLE KALKMALI”

Alanya Sanayi Sitesi’nin ne şekilde olursa olsun o bölgeden kalkması gerektiğinin altını çizen Belediye Başkanı Yücel, Kestel Akdeniz Sanayi Sitesinin yıllardır devam eden hukuki bir sürecinin olduğunu, o sürecin tamamlanarak sorununun çözüldüğünü hatırlattı. Yücel, geçtiğimiz günlerde tapuların kooperatif başkanına teslim edildiğini söyledi. Belediye Başkanı, Kestel Akdeniz Sanayi Sitesi’nin 1000 esnafı barındırabilecek şekilde 2-3 kat daha büyütülebileceğini de sözlerine ekledi.

ALTAV’I İYİ BİR YERE TAŞIMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Turizmle ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı ve aynı zamanda Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Yücel, STK’larla iç içe çalışarak ALTAV’ın temsil alanını genişlettiklerini belirtti. ALTAV’ı kurumsallaştırarak daha iyi bir yere taşımaya çalıştıklarını söyleyen Yücel, “Katıldığım fuarlarda terörden bütün dünyanın etkilendiğini gördüm. ALTAV son günlerde Gaziantep başta olmak üzere Türkiye genelinde iç pazara yönelik önemli çalışmalar yürütüyor. Yurtdışı fuarlarında Azerbaycan, Kazakistan, İran ve Ukrayna’nın kuzeyindeki şehirlerden Alanya-Gazipaşa Havalimanı’na direkt uçuş sözleri aldık. İran’dan ilk uçuş geçtiğimiz günlerde yapıldı. Azerbaycan ve Ukrayna’dan da Haziran’da başlayacağını biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“AHEP 2 YIL SONRA KENDİ AYAKLARI ÜZERİNE BASAN BİR ÜNİVERSİTE OLACAK”

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nin 2 yıl sonra kimsenin desteğine ihtiyacı olmadan kendi ayakları üzerinde duran seçkin bir üniversite olacağını vurgulayan Alanya Belediye Başkan Adem Murat Yücel, “AHEP Türkiye’deki gerçek vakıf üniversitesi olabilecek 4-5 üniversiteden biri. Bir marka değeri var. Mütevelli Heyeti Başkanlığını yaptığım, bu kadar emek verdiğimiz bu aşamaya gelen bir üniversiteyi kapatmak olmaz. Kaymakamlık destekliyor, Bakanlık destekliyor. 1 yıldan sonra fazla desteğe ihtiyacı olmayacak, 2 yıl sonra da kendini amorti edecektir” dedi.

HAYRİ DOĞAN’IN VEFATI NEDENİYLE PROGRAM ERKEN BİTİRİLDİ”

Program devam ederken Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya Eski Milletvekili Hayri Doğan’ın ani vefatıyla canlı yayına ara vermek zorunda kaldı. Yücel, 19. ve 20. Dönem Antalya Milletvekilliği yapan, Alanya’nın ihyasında büyük emeği geçen, siyasette örnek aldığım büyüğümü, ağabeyimi kaybetmek beni derinden üzdü” diyerek programı kesip hastaneye gitti.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 16:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83