DÜŞÜK FİYAT TALEP ARTTIRIYOR

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Güneş, “Azerbaycan pazarından artış bekliyoruz. Bunun sebebi de otel ve uçak fiyatlarının düşmesi” dedi.

DÜŞÜK FİYAT TALEP ARTTIRIYOR

 Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de 15’incisi düzenlenen turizm fuarı AITF’de Alanya’yı tanıttı. Alanya standı Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında yer aldı. Alanya’yı ALTAV ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Güneş temsil etti. Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan da tanıtıma destek verdi. Fuarın nabzını alan ve yaptığı görüşmeler ışığında açıklamalarda bulunan Güneş ve Özcan, şunları kaydetti:

banner111

“SAVAŞ ATMOSFERİ TATİLE ENGEL”

Turizm tanıtma müşavirimiz Sayın Murat Karaçanta’nın organizasyonunda gerçekleştirilen fuara 207 metrekare alanda 28 kamu, kurum, kuruluş ve sektör temsilcisiyle katılım sağlandı. 15’incisi düzenlenen AITF’ye 29 ülkeden 330 şirket katılım sağladı. Birçok ülkenin büyük stant ile katıldığı fuarı 10 bin kişi ziyaret etti. 2015 yılında ziyaretçi sayısının ise 9 bin 100 olduğu tarafımıza iletildi. Azerbaycan nüfusu yaklaşık 10 milyon iken sadece Bakü’de yaklaşık 4 buçuk milyon kişi yaşıyor. Dünyada petrol fiyatının düşmesinden dolayı Azerbaycan’da bir yılda 2 kez devalüasyon yaşanmış. 2015 yılında 1 Manat 0.85 kuruş iken 2016 yılında 1.55 TL olmuş. Ülkenin içinde bulunduğu savaş atmosferinden dolayı tatil programı yapmayan Azerbaycanlı sayısı da oldukça fazla.




“CUMHURBAŞKANI ALİYEV, ALANYA’YA DAVET EDİLDİ”

Fuar sürecinde birçok gazete, dergi ve TV’ye röportaj verdik. Azerbaycan Turizm Bakanı Sayın Zakir Qaralov’a, Alanya’da hazırlatmış olduğumuz ipek kozasından yapılmış çiçek motifli tablo hediye ettik. Standımızı ziyaret eden en önemli isim olan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’e Türkiye turizmine destek vermesi için ricada bulunduk ve kendisini Alanya’ya davet ettik. Alanya hakkında kendisine önemli bilgiler verdik. Azerbaycan Büyükelçimiz Sayın Alper Coşkun da standımızı ziyaret etti. Alanya’da hazırlattığımız bir başka ipek kozası tablomuzu Büyükelçimize hediye ettik. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirimiz Sayın Murat Karaçanta’ya tarafımıza göstermiş olduğu desteklerinden dolayı ALTAV plaketini takdim ettik. 2016 yılı için talebin artışı bekleniyor. Bu beklentinin sebebi de uçak ve otel fiyatlarının düşmesi. Tatilcilerin genel tercihi 5 yıldız ve resort oteller. Belek ve Side bölgeleri çok fazla tercih ediliyor.

“YOLCULAR ANTALYA’YA KAYDI”

Summer Tour Ticari Direktörü Sayın Mehmet Gilik, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na inebilecek kapasitedeki kiralamış oldukları uçakların arızalı olmasından dolayı uçuşlarının geçici iptal edildiğini, araştırma içinde olduklarını, Gazipaşa’ya uçabilecek kapasitede uçak buldukları takdirde yine bu havalimanına uçuş başlatılacaklarını söyledi. Şuana kadar yapılmış olan satışların Antalya’ya yönlendirildiğini ifade etti.




“BASIN MENSUPLARI AĞIRLANACAK”

2016 yılında yine basın mensuplarını ağırlamak için girişimlerde bulunduk. Müşavirliğimiz ile ortak bir programla ve bakanlığın da desteğiyle 2016 yılında basın mensuplarını yine Alanya’da ağırlayacağız.

ŞEHİT AİLESİNE JEST YAPILDI

Anneler Günü’nde şehit aileleri için yapılacak bir organizasyonda dar gelirli şehit ailesine dört kişilik tatil hediye ettik. Fuarın son günü Bakanlık ile yaptığımız müzik şölenine katılanları Alanya’ya davet ettik. Genel anlamda fuar çok verimli ve başarılı geçti, yoğun ilgi ile karşılandık.







Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 15:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83