Alanya'da Nevruz Bayramı'na renkli kutlama

Baharın müjdecisi Nevruz Bayram'ı tüm Türkiye'de olduğu gibi Alanya'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu.

Alanya'da Nevruz Bayramı'na renkli kutlama

Alanya Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Nevruz Bayram'ı kutlamalarına saat 10.00'da Atatürk anıtı önünde başladı.

banner111
İlçe protokolü, okulların izci grupları, halk oyunları ekipleri, koyun, eşek ve develerden oluşan temsili Yörük göçü grubu ve çok sayıda katılımcı davul ve zurna eşliğinde İskele Caddesi'nden tören alanına yürüdü.

Rıhtım Şelale Meydanı’nda düzenlenen protokol ve öğrencilerin birlikte katıldığı Nevruz Bayramı kutlamalarına; Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, daire amirleri, öğrenciler ve bir çok sayıda vatandaş katıldı.


NEVRUZ BAYRAMINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Şelale önünde kutlama etkinliği ilk olarak saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er’in günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından; öğrenciler tarafından şiir dinletisi ve halk oyunu gösterileri yapıldı.

Portakal toplama ve soyma, un içinde bilye bulma, kaşıkla yumurta taşıma, balon patlatma ve halat çekme yarışmalarının yapıldığı kutlamalar izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Kutlamalar, protokol üyelerinin demir dövmesi ve öğrencilerle birlikte nevruz ateşinin üzerinden atlamasıyla sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2017, 12:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83