'GÖREV AKİL İNSANLARA DÜŞÜYOR'

CHP'li Meclis Üyesi Demirci, "Zor bir süreçten geçerken Alanya'daki vatandaşlarımızın yaptıklarına, sosyal medyadan yazıp çizdiklerine dikkat etmesi gerekir. Yangına körükle gitmek Alanya'ya zarar verir" dedi

'GÖREV AKİL İNSANLARA DÜŞÜYOR'
Alanya Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi, Şehir Plancısı Erkan Demirci, her şeye rağmen Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğuna, her suçun bir karşılığı olduğuna ve cezayı adalet sisteminin vermesi gerektiğine dair inancını zaman zaman isyan etse de koruduğunu belirtti. Genellemelere kesinlikle katılmadığını söyleyen Demirci, "Her toplumun içerisinde iyisi de vardır, kötüsü de. İnsanlarının birbirine düşürüldüğü, kutuplaştırıldığı ve ayrıştırıldığı toplumlar her türden sosyal olaylara ve provokasyonlara açıktır. Toplumun kamplaşmaması için en önemli görev yazılı ve görsel iletişim araçlarına, siyasetçilere, kentin yöneticilerine ve toplumun değer verdiği akil insanlara düşmektedir" dedi. 


'OTOKONTROL YAPMAK GEREK' 


Demirci, açıklamasına şu sözlerle devam etti: "Tribünlere oynayıp yangına körükle gitmek işin en kolayıdır. Yazılanlar ile verilen demeçler, mutlaka empati yapılarak otokontrolden geçirilmelidir. Böyle bir otokontrol mikro ölçekte Alanya için, makro ölçekte de ülkemiz için çok hayırlı olacaktır. Son olarak hiç kimsenin kendisini asker, polis, savcı ve hakim sanmaması, cana ve mala zarar vermemesi şartlarıyla sokaklar, meydanlar, alanlar tepkisini göstermek isteyen her kesimden halka sonuna kadar açık olmalıdır. Kolluk güçleri can ve mal güvenliği riski dışında orantısız güç kullanımından kaçınmalıdır."  


Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2015, 16:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83