CHP'DE SEÇİM TEKRARI

CHP'de dün başlayan delege seçimlerinde Güllerpınarı Mahallesi'nde çoğunluk sağlanamadı seçim tekrar yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde seçim heyecanı devam ediyor. Delege seçimleri dün 3 mahalle ile başlamıştı. Cumhuriyet Mahallesi, Güllerpınarı Mahallesi ve Fığla Mahallesi delegeleri dün yapılan seçimle belirlenecekti. Ancak Güllerpınarı Mahallesi için yeterli çoğunluk sağlanamadı ve seçim bugün tekrar yapıldı. CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Üye sayısının üçte biri kadar oy kullanılması gerekiyordu. Ancak yeterli çoğunluğa ulaşılmadı. Bugün parti binamızda seçim tekrar yapıldı ve delegeler belirlendi. Bugün ki seçimde katılım ne kadar olursa olsun sonuçlar belli olacak" dedi.


28 Eylül’den sonra başlayacak ilçe kongresi sürecinde aday olması beklenen eski CHP İlçe Başkanı Ali Takavüt’ün listesi mevcut CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal’ın Cumhuriyet Mahallesi listesinde üstünlük sağlarken, Fığla’da ise Takavüt ile ortak birçok ismin bulunduğu Yeşildal’ın listesi galip geldi.


SEÇİM KIRAN KIRANA GEÇİYOR 


Daha önce yeterli katılımının sağlanamaması nedeniyle tekrarlanan Güllerpınarı Mahallesi’nde de ilçe kongresi için 33, önseçim için 71 delege seçildi. Kongre delegesi seçiminde diğer liste ile birlikte 13 aynı ismin yer aldığı Yeşildal’ın listesi Güllerpınarı’nda da galip geldi. CHP, ilçe kongresinde oy kullanmaları için Alanya’da 367 delege seçecek, doğal delege sayılan yönetim kurulu üyeleri ile toplam 384 delegeye sahip olacak. Delege seçimi Çarşamba günü Şekerhane, Hacet ve Çarşı Mahallesi üyelerinin sandık başına gitmesiyle devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2015, 12:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83