Türel'den Kumbul'a kamu zararı cevabı

Şehrin yakın tarihi ile ilgili bilgi sahibi olmadan fikir beyan edenlerde akıl tutulması baş gösterdiğini söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, " Ama bu seferde akıl arayacağız. Bu vizyon fukarası, örümcek kafalı beyinler, bugüne kadar Antalya’nın makûs talihini değiştirmek adına yaptığımız her yatırıma istemezük demekten yorulmadılar ve yorulacakları da yok gibi görünüyor." dedi.

Türel'den Kumbul'a kamu zararı cevabı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul'un , Büyükşehir Belediyesi'nin Akdeniz Kent Parkı ihalesinin kamuyu zarara uğrattığı iddialarına kişisel sitesinden cevap verdi. Kumbul'un "2013 yılında CHP'li belediye zamanında 5 milyon liraya bitirilen proje, 2017 yılında AKP'li belediye tarafından 95 milyon TL'ye yeniden yapımı için ihale ediliyor. Bu, kamu zararı değil de nedir?" sözlerini sert bir şekilde eleştiren Türel, " Bu muhalif grup ve onun çiçeği burnunda başkanı olma gayreti içinde olan CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul’un, henüz göreve gelir gelmez kirli bir siyaset dili kullanma zavallılığında bulunması bizi şaşırtmadı. Geçen dönem her Antalyalının hatıratında yer alan Bakı Tepesi, dozerlerle yerle bir edilirken sanıyorum bu arkadaş çelik çomak oynuyordu. " diye konuştu.

"Menderes Türel isminden ekmek çıkmaz"

Akaydın döneminde yapılan akvaryumun önünde tamamı falez olan tepe yok edilirken sözde çevreci görünenlerin, özde ne olduğunu hala anlayamadığı güruhun, henüz konsept proje aşamasında olan bir yer ile ilgili üfürmeye başladığını söyleyen Menderes Türel, " Büyükşehir Belediyesi olarak bütün projelerimizde tarihi dokuyu koruduğumuzu zamanla öğrenecektir. Ayrıca Antalya’yı betona teslim etmeyeceğiz ilkesiyle yatırımlar yaptığımızı da öğrenir. Ahmet Kumbul’un açıklamasının ilkokul seviyesinde mişli, muşlu şeklinde yapılmış olması bile hayal dünyasında yaşadığını gösterir. Bu hayalci arkadaştan en azından bundan 4 yıl önce kendi dönemlerinde katledilen falezleri hatırlayarak gerçekler ile yüzleşmesini beklerdim. Yapacağımız her projede doğal sit alanlarını, arkeolojik sit alanlarını koruduğumuzu CHP İl Başkanı çok iyi biliyor. Maksat muhalefet olsun, adımı bir nebze duyurmak için Menderes Türel’le ilgili açıklamalar yapayım tavrı eski usul siyasettir. Hala siyasetin değiştiğini, vatandaşlarımızın perspektiflerinin değiştiğini göremeyen, anlamak istemeyen bu arkadaşlar kendilerine siyasi PİAR yapacak başka mecralar aramalarında fayda var. Menderes Türel isminden size ekmek çıkmaz. " dedi.

"Matematik dersi vermek boynumuzun borcu oldu"

Ahmet Kumbul'un eline tutuşturulan kâğıdı okuyarak, yapacakları projede kamu zararı olduğu yalanını yüzü kızarmadan söylediğini iddia eden Menderes Türel, şöyle devam etti: " Kumbul’a matematik dersi vererek konuyu anlamasına da yardımcı olmak boynumuzun borcu oldu. Akaydın döneminde 5 milyona yapıldı dediği proje bir çevre düzenlemesidir. Ayrıca bu proje 5 milyona değil 9 milyon TL’ye tamamlanmıştır. Aradaki 4 milyon lira ile sanırım Bakı Tepesinin falezlerini yerle yeksan ettiler. Bizim yaptığımız proje ise Yap- İşlet –Devret modeli ile yapılan projedir. Üstelik eski Minicity ve geride kalan bölgenin tamamını kapsamaktadır. Ey Antalya, karşımızda Yap-İşlet-Devret modelini dahi bilmeyen toy bir il başkanı var. Akıllara ziyan açıklamalar yapıyor. Bizim modelimizde projenin tamamını yatırımcı yapıyor. Üstelik her yıl belediyeye 3 Milyon 250 bin TL artı KDV ve hasılattan da yüzde 2 pay verecektir. Süresi tamamlandığında ise yapılan yatırımın tamamı belediyeye kalacaktır. Her şeye karşı muhalif olma duygusuyla yaptıkları açıklamalarda bile kendilerini yalanladıklarını ne zaman anlayacaklar. Bizim projemiz basit bir çevre ve peyzaj düzenlemesi değil, büyük bir yaşam alanı oluşturma çabasıdır. Antalya’nın en güzel yerinde adeta atıl bir konuma gelen alanı cazibe merkezi yapacağımızı anladıkları için ucuz siyaset ile karalama çalışmalarını bu millet yutmaz. Bizim projemizde, çocuklar için oyun parkı, macera park, kaykay pisti ve tırmanma duvarları bulunan ekstrem spor alanları, geleneksel el sanatları satış üniteleri, açık spor alanları ve Kelebek Parkı’nın bulunduğu kültür ve yaşam alanları, insanların kaliteli vakit geçirebileceği etkinlik alanları ve yeme içme üniteleri ile seyir terasının bulunduğu devasa bir yatırım söz konusudur. "

"Korkuları biz hizmet ettikçe kendilerine sıra gelmeyeceğidir"

Yaptıkları her hizmeti eleştirenlerin ne mecliste, ne bir başka yerde bir tek öneri dahi ortaya koyamadığını söyleyen Menderes Türel, 'maksat siyaset olsun' devrinin bittiğini, Antalyalıların yaptıklarını gördüğünü ifade etti. Her yeni projenin CHP İl Başkanına kurşun gibi battığını iddia eden Menderes Türel, bu hezeyanların nedeninin kendileri hizmet ettikçe onlara sıra gelmeyeceğinden olduğunu söyledi. Türel sözlerini şöyle tamamladı : " O yüzden bunlara inat Antalya’da daha yapacak çok işimiz var. Hep bu doğrultuda çalışıyoruz. Vatandaşımız da bunları görüyor ve her seferinde bizlere Allah Razı Olsun diyor. Antalyalıların yanında hizmetten başka bir şey düşünmeyen Menderes Türel var. Bu kör cahillerin safsatalarına millet artık inanmıyor. Onların bu safsatalarını bu millet her zaman yüzüne vurur. O yüzden istemezük güruhu bir gün nasıl bir hizmet beklentisi içinde olduklarını kamuoyuna açıklarsa biz de bunların ne yapmaya çalışacaklarını anlarız. İçi boş hayal ürünü açıklamaların bu millette karşılığının olmadığını sanırım eninde sonunda anlarlar. Allahtan ümit kesilmez. "

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2018, 15:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83