AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ UYARI

Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, 22 Kasım “Diş Hekimleri Günü” ilgi ilgili bir basın bildirisi yayınladı.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ UYARI

 Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi;

banner111
"Ülkemizin ilk dişçilik yüksekokulu olan “Dişçi Mekteb-i Aliyesi” Tıp Fakültesi bünyesinde 22 Kasım 1908 tarihinde kurulmuştur.1996 yılından bu yana her yıl 22 Kasım günü “Diş Hekimleri Günü”, 22 Kasım’ı içine alan hafta ise “Ağız Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Ağız ve diş sağlığı genel vücut sağlığı kadar önemlidir. Sağlıklı bireylerin sağlığı ağız ve diş sağlığı ile başlar. Zira ağız diş sağlığı bozulduğunda diğer bütün sistemlerde hastalanma oranı artmaktadır. Bu yüzden sağlık ağızda başlar diyoruz. Sağlıklı bir toplum olmak için herkesin ağız ve diş sağlığına daha fazla özen göstermesini diliyoruz.

Dişler her yemekten sonra, günde an az 2 kez fırçalanmalı ve fırçalama işlemi 2 dakika sürmelidir. Düzenli diş hekimi kontrolleri aksatılmamalıdır. 6 ayda bir düzenli olarak diş hekimi kontrolüne gidilmeli, tedavi gerektiren ağız ve diş sağlığı sorunları diş hekiminin belirlediği tedavi programına uyularak çözümlenmelidir. Kişinin farkında olmadığı basit bir diş sorunu ilerde tedavi sürecini zorlaştıracak kadar problemli bir hale gelebilir.

Ağız diş sağlığının korunması ve geliştirilmesi sürecinde çocuklarımızın eğitimi, diş fırçalama alışkanlığı kazanmaları son derece önemlidir. Anne ve babalar kendi dişlerini fırçalarken çocuklarına da örnek olacaklardır. Evde anne ve babanın rol model olması, okulda öğretmenin diş fırçalamayı ya da doğru beslenmeyi özendirmesi çocukların ağız ve diş sağlığı açısından doğru tutum ve davranış edinmelerine yardımcı olacaktır.

Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemiz, Oba Mahallesi Fidanlık Caddesi adresinde 50 üniteli olarak, 7 gün 24 saat halkımıza hizmet vermektedir."

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2015, 11:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83