17 YOLCULU TEKNE KAYALIKLARA SÜRÜKLENDİ

Alanya İskele'de tekne turu yapan bir tekne, motoru bozulunca aşırı rüzgar ve dalgaların etkisiyle kayalıklara sürüklendi.

17 YOLCULU TEKNE KAYALIKLARA SÜRÜKLENDİ
Alanya İskelesi'nde tekne turu yapan Big Baba isimli tekne, Alanya Kalesi arkasında bulunan Aşıklar Mağarası civarında motoru bozulunca aşırı rüzgar ve dalgaların etkisi ile kayalıklara doğru sürüklendi.Tekne kaptanı S.O.S yani acil yardım kodu ile durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Ayrıca teknede bulunan bir vatandaş 112 Acil Servis numarasını arayarak kayalıklara doğru sürüklendiklerini bildirdi. 



Bu ihbar üzerine hemen harekete geçen ekipler, zodyaklarla olay yerine hareket etti. Kısa sürede tekneye ulaşan sahil Güvenlik ekipleri, panik halinde bağıran, çağlık atan ve ağlayan yolcuları zodyaklara aldı. Altısı kadın, 11'i çocuk 17 yolcu güvenli bir şekilde iskeleye çıkartıldı. Yolculardan birinin 18 yaşında Hollanda uyruklu bayan turist olduğu öğrenildi. Yolcuların ise hayati tehlikesi bulunmadığı açıklandı. Tekne ise Sahil Güvenlik tarafından olay yerine çağrılan başka bir tekneye yedeklenerek iskeleye çekildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, tekne sahiplerinin ifadeleri alındı. 


Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2016, 17:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83