'KALİFİYE SORUNU TURİZM OKULLARIYLA AŞILIR'

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi öğretim görevlileri ile Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin bir araya geldiği toplantıda Dernek Başkanı Burhan Sili, “Eğitim düzeyi yüksek, donanımlı ve insan ilişkileri güçlü personellerimiz var ise turizm sektöründe süreklilik söz konusu olur” dedi.

'KALİFİYE SORUNU TURİZM OKULLARIYLA AŞILIR'

 Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi öğretim görevlileri Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti. Rektör Yardımcısı, Turizm Fakültesi Dekanı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Mehmet Öner, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yard.Doç.Dr.Zelal Polat ve Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Görevlisi Yard.Doç.Dr.NihanSaldıraner’in yaptığı ziyarette, öğrencilerin eğitim kalitesine yönelik gelişmeler, staj tarihleri ve içerikleri, uygulama dönemlerinde mezunların ve stajyerlerin karşılaştıkları durumlar gibi başlıca konular görüşüldü.

banner111
Üniversitelerin bilim yuvaları olduğunun altını çizen ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, özellikle turizm sektörünün bilimsel çalışmalara ihtiyacı olduğunu, kalifiye personel sorununun turizm meslek okulları ve üniversitelerdeki turizm bölümleriyle aşılması gerektiğini vurguladı. Başkan Sili, “Değerli hocalarımızla istişare halindeyiz. Eğitim düzeyi yüksek, donanımlı ve insan ilişkileri güçlü personellerimiz var ise turizm sektöründe süreklilik söz konusu olur. Eğitime her zaman destek vermeye hazırız. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.




Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2016, 10:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83