BAŞINDA ŞİŞE KIRDI, MAHKEMEDE 'AZ BİLE' DEDİ

Antalya'da müteahhit Abdullah A.'nın kafasında soda şişesi kıran Şahin G., mahkemedeki savunmasında "Az bile dövmüşüm" dedi

BAŞINDA ŞİŞE KIRDI, MAHKEMEDE 'AZ BİLE' DEDİ
Müteahhit 31 yaşındaki Abdullah A., geçen 14 Ocak tarihinde polise müracaat ederek, borç verdiği oto yıkamacıda kafasında şişe kırılıp elleri ve ayakları bağlandıktan sonra bir aracın bagajına sokulularak boş bir arazide bırakıldığını iddia etti. Abdullah A., kendisini dövüp kaçıranların 100 bin lira haraç istediğini, vermediği takdirde 'Kafana sıkacağız' denilerek tehdit edildiğini söyledi. Gözaltına alınan oto yıkamacısı Mehmet E., ortağı Fikret Eren A. ile Abdullah A.'nın kafasında soda şişesi kıran Şahin G. tutuklandı. 
Sanıklar hakkında Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'birden fazla kişi tarafından birlikte yağma', 'birden fazla kişi ile tehdit', 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'birden fazla kişi tarafından silahlı yağma' suçundan dava açıldı. 

'10 BİN LİRA BORÇ VERDİM'
Duruşmada ifade veren Abdullah A., yakın arkadaşı Önder G.'nin vasıtasıyla sanıklardan Mehmet E. ile tanıştığını belirterek şunları anlattı:
"Bir gün Mehmet E. paraya ihtiyacı olduğu için aracını satmak istediğini söyledi. Araba alım satımı da yaptığım için bana teklifte bulundu. Ben aracı almadım ama, kendisine 10 bin lira borç verdim. Bu olaydan kısa süre sonra beni tanıştıran Önder G., Mehmet E.'den uzak durmam gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Mehmet E.'nin telefonlarına çıkmadım. Geçen 14 Ocak günü işyerime gelen iki kişi, Mehmet E.'nin benden aldığı 10 bin lirayı ödeyeceğini, bunun için Mehmet E.'nin işyerine gitmem gerektiğini söyledi."

'KOLİ BANDIYLA SARIP BAGAJA KOYDULAR'
Daha sonra gittiği oto yıkamacısında Mehmet E. ile birlikte ortağı Fikret Eren A., Şahin G., Kadir B. ile Ergün adlı kişinin olduğunu aktaran Abdullah A. şöyle devam etti:
"Kafama soda şişesi vurup kırdılar ve yumrukla vurmaya başladılar. Şahin G.'nin Çorumlu hemşehrisi bir kadına sarkıntılık ettiğimi ileri sürüp beni dövdüler. Daha sonra ellerimi ve gözümü koli bandıyla bağladılar ve aracın bagajına koydular. Kendi aralarındaki konuşmalarda beni öldüreceklerini söylüyorlardı. 'Kafasına sıkalım' diyorlardı. 15- 20 dakika gittikten sonra beni bagajdan çıkarıp serbest bıraktılar. Arkadaşım Önder G. ile kardeşim Avni'yi aradım. Başımdan geçenleri onlara anlattım. Ertesi gün arkadaşımı arayan Mehmet E., 100 bin lira vermezsem Şahin G.'nin kafama sıkacağını söylemiş."

'DÖVDÜĞÜMÜ KABUL EDİYORUM'
Sanıklardan Mehmet E. suçlamayı kabul etmeyerek, Abdullah K.'nin yalan söylediğini, öne sürdü. Sanıklardan Fikret Eren A. da bu olayın içinde kendisinin olmadığını söyledi. Şahin G. ise "Müştekiyi dövdüğümü kabul ediyorum. Ancak az bile dövmüşüm. Tahliyeme karar verilmesini istiyorum" dedi. 
Sanıkların tahliye taleplerini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2015, 11:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83