44 mahallede çöpü yer altına taşıdı

Muratpaşa Belediyesi, patentini alarak üretimini kendi tesislerinde gerçekleştirdiği asansörlü yeraltı çöp konteynerlerinin 1902’ncisini Zerdalilik Mahallesi’ne yerleştirdi. Muratpaşa’da, Zerdalilik yeraltı çöp konteyner sistemiyle tanışan 44’üncü mahalle oldu.

44 mahallede çöpü yer altına taşıdı

 Sağlıklı yaşam alanları için yerel yönetimlerde yenilikçi çözümler üreten Muratpaşa Belediyesi, Türk Patent Enstitüsü’nce tescilli yeraltı otomatik çöp konteynerlerinin 1902’ncisinin montajını tamamladı.

banner111
Temizlik İşleri Müdürlüğü atölyesinde üretilen 3 tanesi 4’lü ve biri de 3’lü sistem olmak üzere 15 asansörlü yeraltı çöp konteyneri Zerdalilik Mahallesi’ne monte edildi. Zerdalilik, Muratpaşa’nın standart çöp biriktirme ve toplama sistemlerini tamamen değiştiren yeni nesil asansörlü yeraltı çöp konteyner sistemiyle tanışan 44’üncü mahallesi oldu.

Hedef Ekim ayında 2 bin konteyner

Belediye Başkanı Ümit Uysal, Ekim ayında 2 bininci çöp konteynerini yeraltına almaya hedeflediklerini belirterek, Muratpaşa’nın Fen İşleri, Park Bahçeler ve Temizlik İşleri müdürlükleri bünyesinde kurdukları üretim tesislerinde kent için üretmeye devam ettiklerini söyledi. Muratpaşa’nın artık asfaltını, kent mobilyalarını, mevsimlik çiçekler ve turunç fidanlarını ve kendi çöp konteynerini üreten bir yapıya kavuştuğunu aktaran Başkan Uysal, “Her kuruşumuzu, insanların yaşamına, sokağına, yoluna, kaldırımına, yaşlısına, engellisine, kreşine, üniversite öğrencisine, eğitime ve diğer sosyal hizmet çalışmalarına harcıyoruz” diye konuştu.
Yeraltı sisteminin avantajları

Muratpaşa Belediyesi’nin patentine sahip olduğu yeraltı çöp konteyner sistemi adeta bir buzdağını andırıyor. Daha fazla çöp toplama kapasitesine sahip bu sistem sayesinde çöpün taşması gibi sorunlar Muratpaşa’da tarih olurken ayrıca çöpün toplandığı hazne yeraltında kaldığı için görüntü ve çevre kirliliği de ortadan kaldırılıyor. Çöpün yeraltında toplanması özellikle yaya ve taşıt trafiğinin yoğun olduğu noktalarda da önemli avantajlar da yaratıyor. Yerden sağladığı tasarrufun yanı sıra yaya ve araç geçişlerini kolaylaştırırken site ve okul gibi alanlarda konteynerler sorun olmaktan çıkıyor, çocuklarını güvenle oynayabileceği alanlar yaratıyor. Yeraltı çöp konteynerleri tüm bunlara ek olarak kış aylarında fırtınalı günler yaşayan Antalya’da rüzgarın etkisiyle konteynerlerin yola savrulmasıyla yarattığı riski de ortadan kaldırıyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 13:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83