ANTALYA’YA SANAYİ STRATEJİSİ ÖNERİSİ

Antalya Salı Grubu’nun toplantısına katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Rıdvan Kösesoy, “Antalya’ya özel bir sanayi stratejisi geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

ANTALYA’YA SANAYİ STRATEJİSİ ÖNERİSİ
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Rıdvan Kösesoy, Salı Sanayici ve İşadamları Grubu’nun kahvaltılı toplantısına katıldı. Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç başkanlığında Antalya Tenis İhtisas Kulübü'nde (ATİK) gerçekleştirilen toplantıda Rıdvan Kösesoy, Antalya ekonomisini tarım ve turizmin domine ettiğini söyledi. Turizmi de ekonomi içinde bir fırsat faktörü olarak değerlendirdiğinin altını çizen Kösesoy, “Bizim için ekonomik kalkınmayı sağlayacak esas unsur bu üç temel kavramda bir araya gelen bilim sanayi ve teknoloji. Bunu ekonomik sistem içinde bir majör faktör olarak görüyorum. Esas olan da budur. Tarım da yapıyorsanız, turizmde yapıyorsanız bilimsel olmak zorundasınız. Yaptığınız bütün işleri bilimsel temellere oturtmak zorundasınız” dedi.

ANTALYA’DA ARGE MERKEZLİ İŞLETME YOK

Katma değerli ürünler üretebilmek için ilgili bakanlığın işletmelere çok ciddi destekleri olduğunu aktaran Kösesoy, “Antalya’da şu ana kadar sanayi tezi projesi olarak 29 proje müracaatı olmuş. Desteklenen proje sayısı 10. Yine arge ve girişimciliği desteklemek üzere teknogirişim desteği var. Antalya’da 2009 ve 2015 yılları arasında bu destekten yararlanan kişi sayısı 36 kişi. Yine bakanlığın verdiği desteklerden biri işletmelerde arge merkezi desteği veriyor. Türkiye’de 217 arge merkezli olan işletme var. Ama maalesef Antalya’da arge merkezli olan işletmemiz yok” şeklinde konuştu.

ANTALYA’YA SANAYİ STRATEJİSİ

Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek için bakanlığın gerçekleştirdiği sanayi stratejilerinin olduğunu hatırlatan Kösesoy, bunun makro düzeyden mikro düzeye indirgenmesi gerektiğini savunarak, Antalya’ya özel bir sanayi stratejisi geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kösesoy, “Antalya’yı özellikle Burdur ve Isparta’yla birlikte düşündüğümüz zaman kendi kendine yetebilecek muazzam bir ekonomik model çıkıyor. Sanayi için yeterli coğrafya, yeterli iklim, yeterli personel, yeterli imkan her şey var. Üçünü birlikte düşündüğümüz zaman kendi kendine yetecek muazzam bir yapı ortaya çıkıyor.”

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 10:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83