Bakan Çavuşoğlu'ndan gençlik merkezi sözü

Vatandaşlarla buluşup genç voleybolcularla sohbet eden Bakan Çavuşoğlu, Finike’ye bir gençlik merkezi sözünü verdi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan gençlik merkezi sözü

Bakan Çavuşoğlu, Batı Antalya ziyaretleri kapsamında Finike’de de vatandaşlarla buluştu. AK Parti Finike İlçe Başkanı Osman Aladağ’ın açılış konuşmasını yapmasının ardından söz alan Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Finike’ye yapılan yatırımlarda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun önemli katkıları olduğunu belirtti. Referandum sürecine de değinen Başkan Sarıoğlu, “16 Nisan’da çok ciddi bir karar vereceğiz. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için çok önemli olan ‘Evet’ kararı için burada toplanmış bulunuyoruz” dedi. 

banner111
Finike 400 milyon TL yatarım aldı

Finike’de yapılan yatırımlardan da bahseden Başkan Sarıoğlu, “Yapılan istatistiklere göre Finike ilçemiz, Türkiye’deki orta ölçekli illerin birçoğundan fazla yatırım almıştır. Hastanemiz, adliyemiz, hal binamız yapılıyor. Ciddi bir baraj yatırımımız var. Bunun yanında kapalı sulama sistemi ihalesi yapıldı. Bir tarafta o devam ediyor. Okullaşma noktasında 3 okulumuz oldu. Sayın Bakanımızın da büyük destekleri ile Bilim-Sanat Merkezi’miz eğitime başladı. Yeni binası da inşallah önümüzdeki yıl hazır olacak. Toplamda Finike ilçemiz 400 Milyon TL’ye yakın yatırım aldı. Bu işler birlik ve beraberlik içerisinde ilişkileri düzgün yürüterek oluyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Sarıoğlu’nun ardından Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer de vatandaşlara hitap etti. Milletvekili Uslu ve İl Başkanı Sümer’in konuşmaları sonrasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu kürsüye geldi. Gittikleri her yerde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandıklarını aktaran Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Referandum süreci ile ilgili tüm vatandaşlarımızı bir 16 Nisan heyecanı sarmış durumda. Bizler de Antalya milletvekilleri olarak bulduğumuz her fırsatta vatandaşlarımızın ayağına giderek onların sorunlarını dinliyor ve bu sorunların çözüm yollarını arıyoruz” diye konuştu.

"Antalya'da 10 tane üniversite olmasını istiyoruz"

Konuşmasında Finike ilçesine yapılan ve yapılması planlanan projelerden de bahseden Bakan Çavuşoğlu, “Önümüzdeki süreçte bizler Batı Antalya bölgesine bir üniversite kazandıracağız. Fakülte ve yüksekokul sayılarını arttırıyoruz. Yurtlar yapıyoruz ve önümüzdeki süreçte Antalya’da 10 tane üniversite olmasını istiyoruz. Bu üniversitelerden 2 tanesini de Batı Antalya’ya kazandıracağız. Ancak hizmetlerimiz bununla da sınırlı değil. Sizler her zaman Antalya’ya daha çabuk ve daha güvenli yollardan gitmek istediniz. Bizler de Antalya’dan Kumluca’ya kadar olan ve Kumluca Finike arasındaki yolların düzeltilmesi için çalışıyoruz. Tekirova-Kumluca arasındaki yolun ihalesi yapıldı. İnşallah yakın zamanda Kumluca-Finike arasındaki sahil yolunu da arkaya alacağız ve sahilin turizm potansiyelinden faydalanmasını sağlayacağız” dedi.

"Batı Antalya Havaalanı faaliyete geçecek"

Batı Antalya’ya yapılacak yatırımları sıralayan Bakan Çavuşoğlu, “Finike’ye kadar geldik ama daha da batıya gitmemiz lazım. Finike-Demre yolunun ne kadar virajlı olduğunu biliyoruz. Bu yüzden bu dağlar kesmekle olmaz o zaman biz de delelim dedik. Finike’den Demre’ye 10 dakikada ulaşım sağlayacak bir tünel projesini hayata geçirdik. Projemizin tüm etüd çalışmaları bitti. Ulaştırma Bakanlığı’ndaki tüm çalışmaları bitti. Projeyi 15 gün önce Kalkınma Bakanlığımıza gönderdik. En kısa zamanda da yatırım programına aldırarak kazmayı vuracağız. Basit bir yol değil 1 buçuk milyar TL tutarında bir proje olacak. Deniz yolu tamam, karayolunu da yaptık. Ancak bir de bu bölgeye havadan da ulaşılması lazım dedik. Bu yollar ile havayolunu birleştirmemiz lazım. Batı Antalya Havaalanı için seçeneklerimiz teke düştü. Bununla ilgili olarak da çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. İnşallah yakın zamanda Batı Antalya Havalimanımızı da hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Gençlik Merkezi sözü

Konuşmasının ardından Antalya ikincisi olan voleybolcu kız öğrencileri sahneye davet eden Bakan Çavuşoğlu, kendisinin de gençliğinde voleybol oynadığından bahsederek anılarını anlattı. Genç sporcuların kendisinden bir Gençlik Merkezi istemesi üzerine öğrencileri kırmayan Bakan Çavuşoğlu, en kısa zamanda Finike’ye bir gençlik merkezi kazandırılmasının sözünü verdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2017, 12:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83