BAŞKAN ÖNCE PAZARI GEZDİ, SONRA AŞURE DAĞITTI

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek:“CEMEVİ’Nİ TAMAMLIYORUZ” dedi.

BAŞKAN ÖNCE PAZARI GEZDİ, SONRA AŞURE DAĞITTI
Konyaaltı Belediyesi, her yıl düzenlediği “Geleneksel Aşure Günü” etkinliğinin bu yıl altıncısı gerçekleştirdi. 
Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi işbirliğiyle düzenlenen aşure günü etkinliğine Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yanı sıra Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şube Başkanı Tahsin Akpınar, dernek ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte yüzlerce Antalyalı katıldı.

“KATLİAMLAR SON OLSUN”

Konyaaltı Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, ”Biliyorsunuz Ankara’da büyük bir katliam yaşandı. Bu katliamda 102 canımızı kaybettik, 500’e yakın canımız da yaralandı. Umarım bu tür katliamlar son olsun bir daha yaşanmasın” dedi.
“CEMEVİ’Nİ TAMAMLIYORUZ”
Atatürk’ün “Dünyanın en güzel yeri Antalya’dır” sözünü hatırlatan Konyaaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, vatandaşlara 7 Haziran ve 1 Kasım’da alınan seçim zaferlerinden dolayı teşekkür etti. Geçen yıl, 2015 yılında Cemevi sözünü verdiğini dile getiren Böcek, ”Sadece ihalede yaşanan itirazlardan dolayı gecikti. Aslında bugün açılışını yapmayı düşünüyorduk. İnşallah çok kısa süre içerisinde tamamlıyoruz. Alevi ve Kültür Derneklerinin ne ihtiyacı olursa Konyaaltı Belediyesi olarak yapmaya hazırız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından “Aşure Duası” ile kazanların kapakları açıldı. Başkan Böcek ve Ali Aktaş aşure kazanın arkasına geçerek vatandaşlara aşure ikram etti.


Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2015, 16:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83