DENİZ AKTAŞ DAVASI ERTELENDİ

Antalya'da birlikte yaşadığı sevgilisi Deniz Aktaş'ı silahla vurarak öldüren Lokman Barış Ç.'nin yargılandığı davanın duruşması, ileri bir tarihe ertelendi.

DENİZ AKTAŞ DAVASI ERTELENDİ
Antalya Adliyesi 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya Sanık Lokman Barış Ç., Deniz Aktaş’ın annesi Figen Yetişkin ve kadın kurumlarının temsilcileri katıldı. 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 4’üncü duruşma kısa sürdü. Mahkeme heyeti sanık Lokman Barış Ç.’nin akli dengesinin yerinde olup olmadığına yönelik Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklenmesine ve sanık Lokman Barış Ç.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Ayrıca mahkeme heyeti, olaya ilk müdahale eden tanık Ali Osman Turgut’un yeniden zorla getirilmesine, adı geçen tanığın zorla getirilme kararına rağmen tanık gelecek celsede hazır olmadığı takdirde, bu kararı usulüne uygun olarak yerine getirmeyen görevliler hakkında suç duyurusunda bulunacağı hususunda ihtarat yapılmasına karar verdi. Mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.

“MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

Mahkeme bitiminde Deniz Aktaş’ın annesi Figen Yetişkin ve avukatları davanın seyrine yönelik açıklama yaptı. Avukat Devrim Karadeniz, “Bugün seyrini etkileyecek çok fazla bir şey olmadı. Olaya ilk müdahale eden tanık Osman Ali Osman Turgut’u dinleyemedik. Ali Osman Turgut’un dinlenmesi bizim açımızdan çok önemli” dedi. Anne Figen Yetişkin ise, “Bu davadan da bir şey çıkmadı. Rapor gelmedi, raporu bekliyoruz. Bu dava sürecinde katiller artık bilindik şeyleri uygulamaya başladılar. Aşırı sevgi ilgi istiyorlar. İyi hal indirimi istiyorlar. Biz artık bu indirimleri istemiyoruz. Kesinlikle davamız bitene kadar indirim olmaması konusunda mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 3 Mart tarihinde Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi Boğaçay Caddesi'nde dört katlı bir binanın 3'üncü katında meydana geldi. Olayda, iki kez evlenip ayrılan internet kafe işletmecisi ve bilgisayarcı Lokman Barış Ç., bir kaç aydır yanında çalışan Deniz Aktaş (20) ile birlikte yaşamaya başladı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle Lokman Barış Ç. ile Deniz Aktaş arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmada cinnet getiren Lokman Barış Ç., sevgilisi Deniz Aktaş'ı silahla vurup öldürdü. Aktaş'ın cesedi, otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırılırken, Lokman Barış Ç. de gözaltına alınmıştı.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2015, 16:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83