KADINLAR PLAJI'NA KAMUFLAJ GÖREVİ GÖREN AĞAÇLAR KURUDU

Antalya’da, 2 yıl önce hizmete giren kadınlar plajının yüksekten görünmesini engellemek amacıyla dikilen çam ağaçları kurudu. Aşırı sıcaklar sebebiyle kuruyan alan, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden ağaçlandırılacak.

KADINLAR PLAJI'NA KAMUFLAJ GÖREVİ GÖREN AĞAÇLAR KURUDU

 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatıyla 2 yıl önce yapımı tamamlanarak kadınların hizmetine sunulan ve büyük rağbet gören kadınlar plajının çevreden görünmesinin engellenmesi için çeşitli tedbirler alınmıştı. Sarısı bölgesindeki eski orman kampının önündeki alanda oluşturulan kadınlar plajının, Antalya-Kemer karayolunun geliş istikametinin plajı yüksekten gören kısmına yol boyunca çam ağaçları dikildi. Bariyerin hemen arkasına, kaldırım taşları ile oluşturulan bölüme sık aralıklarla dikilen çam ağaçları 100 metrelik bir alanda perde görevi yapıyordu. Böylelikle yoldan geçenlerin, ağaçlar sayesinde kadınlar plajını görmesi engellenmiş oluyordu. 

banner111
"Kamuflaj ağaçlar kurudu"
Yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda ve sık aralıklarla dikilen çam ağaçları, Sarısu’yla birlikte yolun Antalya manzarasının bir bölümünü de kapatacak şekilde geniş bir alanı kapsıyordu. Kadınlar plajının da yüksekten görünmesinin engelleyen ağaçlar, aşırı sıcaklar sebebiyle kurudu. Artık perde görevi yapamayan ağaçlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından elden geçirilerek eski haline getirilecek. Bölgenin yeniden ağaçlandırılması planlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2016, 16:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83