Kruvaziyer liman açıklaması: “Eşgüdüm çuvalladı”

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Eşgüdüm Kurulu’nun Kruvaziyer Limanı ile ilgili yaptığı açıklamasına “Eşgüdüm çuvalladı” cevabını verdi.

Kruvaziyer liman açıklaması: “Eşgüdüm çuvalladı”

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Eşgüdüm Kurulu’nun dün gerçekleştirdiği Kruvaziyer Limanı ve AVM projesi ile ilgili açıklamasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

banner111
Antalya Eşgüdüm Kurulu’nun Kruvaziyer Limanı ile ilgili yaptığı açıklamanın üzüntü ile öğrenildiği belirtilen açıklamada, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin eleştirilerine ve görüşlerine fevkalade yüksek hassasiyet gösterdiği bilinmektedir. Ayrıca Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı Projesi gibi önemli projelerde hatta Cumhuriyet Meydanı, Doğu Garajı Projesi, Balbey Kentsel Yenileme Projesi gibi önemli projelerde de meslek kuruluşları ve Eşgüdüm Kurulu ile ortak çalışmalar yapıldığı ve tüm projelerde sivil toplum örgütlerine Kent Konseyi dahil her türlü bilgi paylaşımında bulunulduğu da kamuoyunun malumudur” denildi.
Açıklama şöyle devam etti:

“Konyaaltı Sahil ve Boğaçayı projeleri ile ilgili Eşgüdüm Kurulu’na alanında uzman uluslararası bilinirliği olan değerli akademisyenler, profesörler, doçentler ve uzman kişiler tarafından, 9 Kasım 2017 tarihte Mimarlar Odası’nda ve 13 Kasım 2017 tarihte İnşaat Mühendisleri Odası’nda bir sunum gerçekleştirilmiştir. Büyükşehir Belediyesi’nin defalarca Eşgüdüm Kuruluna bilgi istenildikten sonra gereken değerlendirmelerin yapılması talebinin önemi, maalesef Lara Kruvaziyer Liman açıklamasında da görülmüştür. Eşgüdüm Kurulunun Büyükşehir Belediyesi’nden bilgi istemeden yapmış olduğu açıklamaların, bir kasıt içerisinde yapıldığı izlenimini doğurmaktadır ki bu meslek kuruluşları ve sivil toplumun itibarı açısından fevkalade önemlidir. Eşgüdüm Kurulu’nun bilgi sahibi olmadan fikir sahibiymiş gibi açıklamalar yapması sivil toplum hassasiyeti açısından tehlikelidir. Eşgüdüm Kurulu, Antalya Kruvaziyer Liman projelendirme çalışmasında ÇED raporunun kamuoyundan gizlenerek ve bilgilendirme toplantıları yapılmadan alındığını açıklamaktadır. Oysa, Lara Kruvaziyer Liman ile ilgili ÇED raporu öncesinde halkın bilgilendirme toplantılarına davet ilanları 7 Nisan 2017 tarihinde ulusal ve yerel gazetelerde duyurulmuştur. Bu toplantıların ve çağrıların yapılmasına rağmen Eşgüdüm Kurulu’nun Büyükşehir’den bilgi talebi bile olmadan halkın bilgilendirme çalışmalarını hiç yapılmamış gibi göstermesi, bu konuya kasıtlı yaklaştıkları imajını doğurmaktadır. Keşke Büyükşehir Belediyesi’ne sormak suretiyle, bu talihsiz açıklamayı yapmamış olsalardı.”

Yalan yanlış bilgilerle kamuoyuna açıklama yapmanın meslek kuruluşu sorumluluğuna yakışmadığı belirtilen açıklamada, “Kruvaziyer Liman ile ilgili bilgilendirme toplantılarından haberimiz olmadı gibi bir gerekçe de hiçbir şekilde kabul edilemez ve sorumsuzca davrandıklarının teyidi olur. Bundan sonraki açıklamalarında Eşgüdüm Kurulu, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarını Büyükşehir Belediyesi’nden yeterli bilgiye sahip olduktan sonra açıklama yapmaya bir kez daha davet ediyor ve her zaman bütün Antalya halkıyla ve sorumlu kuruluşlarla her türlü bilgi paylaşımında bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyacağımızı ifade ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 12:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83