MISIR'DAKİ UÇAK KAZASININ TÜRK TURİZMİNE..

Turofed Başkanı Osman Ayık: "Mısır'da yaşanan olan Türkiye'ye uzun vadede fayda sağlayamaz." "Mısır'daki yangını fırsat olarak görmüyoruz." "Yaşanan durum geçici" dedi.

MISIR'DAKİ UÇAK KAZASININ TÜRK TURİZMİNE..
Mısır’da yaşanan uçak faciasının ardından Rus turistlerin tur operatörleri tarafından tekrar ibrelerinin Türkiye’ye döndürülmesini değerlendiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, bu durumun Türkiye’ye uzun vadede faydasının olmayacağını söyledi. 
Ülkelerinde yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle yurt dışı gezilerini azaltan ve bu nedenle Antalya'yı yaklaşık 5 milyar dolara yakın zarara uğratan Rus turistlerin, Mısır'da yaşanan uçak faciasının ardından ibreleri yeniden Türkiye'ye döndü.
Yaşanan durumun geçici olduğunu ifade eden TÜROFED Başkanı Osman Ayık, “Bunu şöyle görmek lazım. Bunu tabi bir avantaj gibi düşünmemek lazım. Bu çok geçici bir durum aslında. 20 bin İngiliz de şuan orada mahsur kaldı. 45 bin de Rus turist var. Bunların hepsini tahliye ediyorlar. Satılan paketler bir yerlere yönlendiriliyor. Bunlar içerisinde Türkiye ön plana çıkıyor ama bunun ne kadar süreceği ile ilgili kesin bir şey yok. Ayrıca oraya giden misafir profili ile bize gelen misafir profili arasında fark var. Dolayısıyla oraya giden misafirler daha sıcak bir iklim olduğu için gidiyorlar. Şu önümüzdeki birkaç hafta için bize kısmen cevap verebilir ama ondan sonraki dönem için çok umutlu olur mu bilinmez. Dolayısıyla da olayın ne kadar süreceği ile ilgili de çok net bir şey yok elimizde. Onun için de net bir şey söyleyemiyoruz ama kısa vade de bize bir katkı sağlayacak” dedi.

“UZUN DEĞİL KISA VADEDE GETİRİ SAĞLAR”

Mısır’da yaşanan yangın yerini fırsat olarak görmediklerini dile getiren Ayık, durumun katkısının bu sene kaybedilenin tamamını kapatacak seviyede olmayacağını belirtti. Osman Ayık, “Biz bugünkü seviyelere de öyle gelmedik zaten. Biz ürünümüzün kalitesi, standardı ve rekabetçi olmamızla verdiğimiz hizmetle biz bugünlere geldik. Yoksa herhangi bir fırsattan faydalanarak değil. Mutlaka bu durumun bir miktar katkısı olacak ama bizim bu sene kaybettiğimizin tümünü kapatması mümkün değil. Uzun süreceğine de ben ihtimal vermiyorum. Mısır'da yaşanan durum, bizim için uzun vadede değil ama kısa vadede getiri sağlayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2015, 14:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83