SÜRÜCÜLERE BU YOLU KULLANMAYIN UYARISI

Antalya ev sahipliği yapacağı G20 Ekonomi Zirvesi’ne hazır. Alınan trafik tedbirleri ile zirve boyunca trafikte kuş uçurtulmayacak.

SÜRÜCÜLERE BU YOLU KULLANMAYIN UYARISI

 Türkiye 15-16 Kasım tarihlerinde ekonomiye yön veren 20 dünya liderini G20 Dönem Başkanlığı’nı yapan Antalya’da ağırlayacak. G20 Liderler Zirvesi boyunca kent merkezi başta olmak üzere turizm bölgesi Belek’te birçok önlem alındı. Önlemlerin trafik boyutunu Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Gencer açıkladı ve sürücülere uyarılarda bulundu.

banner111
KAMYON VE BÜYÜK ARAÇLAR YASAK

9-19 Kasım tarihleri arasında alınan UKOME kararı gereği kamyon ve benzeri büyük araçların sadece belirli saatler arasında yolları kullanabileceğini belirten Gencer, “9-19 Kasım tarihinde UKOME kararıyla kamyonların gece 24.00 sabah 06.00 saatleri arasında hariç şehre giriş çıkışları yasak. Bu tarihler arasında izin almak suretiyle geceleri büyük araçlar şehrimize girebilecek. Bunun dışında girişlerine müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Belek istikametine havalimanından itibaren yolun sağ tarafının sadece liderlere ayrıldığını ve burada hiçbir aracın geçişine izin verilmeyeceğinin altını çizen Gencer, “Havalimanından itibaren Kadriye’ye kadar olan kısım yani giderken yolun sağı liderlerin yolu olarak ayrıldı. Karşı şerit ise gidiş geliş olarak ayrıldı. Askeri Havalimanı tarafından yol aktarması yapılacak. Kadriye kavşağından biraz ileride Karaburun kavşağı yolun normale döndüğü yerler olacak. Bazı liderlerin geçişi sırasında yol tamamen trafiğe kapatılabilir güvenlik gerekçesiyle. İnsanların mağdur olmaması için 13 ile 16 tarihleri arasında bu hattı kullanmamalarını öneriyoruz. Kullanmak isteyenlerde en az 2 saat önceden çıkmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

12 BİN PERSONEL GÖREV ALACAK

Zirve boyunca trafik ekipleri dahil olmak üzere kent içi ve ara yollarda 12 bin emniyet personelinin görev alacağını da belirten Gencer, zirve sona erene kadar trafikte kuş dahi uçurtulmayacağını söyledi. Gencer alınan ilave tedbirlerle ilgili ise şöyle konuştu:
“Bu hat 27 buçuk kilometre bir hat. Bu hat içerisinde 27 kavşak var. Bu kavşaklar dahil bütün güzergahlar trafik ekiplerimizce alındı. Yaklaşık bin 400 trafik ekibimizle müdahale edilecek şehir içinde bölgede ve Belek alanında. Toplamda 12 bin personel görev alacak ve tedbirler alınmış durumda. Alana turizm caddesinde Boğazkent girişinde otel çalışanları ve basın mensupları için akredite girişi ayrıldı. Yol üzerinde 5 çekici hazır olarak bekleyecek. Kısa sürede müdahale olacak. Yol üzerinde kaza ve araç kalması seri olarak yapılacak. Ambulanslar hazır bulundurulacak. Yönlendirme levhaları 9 Kasım itibariyle başlayacak. Bol miktarda tabela kullanılacak. G20 Zirvesi süresince bu alanda trafik açısından kuş uçurtulmayacak.” 
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Uğur Gülcü ise Belek bölgesinde vatandaşları bilgilendirme toplantılarına başladıklarını bildirdi. Gülcü, Turizm Caddesi ve Atatürk Caddesi’ni kullanmak zorunda olan vatandaşlar için ise mobil ekipler oluşturduklarını ve bu ekipler eşliğinde güvenli geçişlerinin sağlanacağını söyledi.
Belirtilen caddeler üzerinden geçmek zorunda olan vatandaşların, 0242-345-4120 numaralı telefondan irtibata geçebilecekleri kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2015, 17:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83