ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN YARDIM KAMPANYASI

Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanlığı, Suriye Türkmendağı'ndaki Türkler için yardım seferberliği başlattı.

ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN YARDIM KAMPANYASI
Bilindiği üzere Antalya Ülkü Ocakları 20 Kasım 2015 Cuma akşamı Rusya'nın Antalya Konsolosluğu'na karşı bir tepki yürüyüşü gerçekleştirmiş ve büyük yankı uyandırmıştı. Şimdi de Suriye Türkmendağı'ndaki Türkler için bir yardım seferberliği başlatarak tüm Antalyalıları "Uzat Elini Antalya" sloganıyla kampanyaya destek vermeye davet ettiler.

Kampanya hakkında konuşan Antalya Ülkü Ocakları Başkanı Av. Emrah Taşkın; "Suriye tarihin gördüğü en büyük güç hesaplaşmalarından birine tanıklık etmektedir. Bölge üzerinde plan yapanlar, mazlum ve biçare bölge halkının oluk oluk akan kanından ziyade elde edecekleri milyon dolarlık ticari pazarları evla görmektedir. Kendi namuslarını, canlarını ve en kıymetlileri olan vatanlarını savunan Suriye Türkmeni soydaşlarımız ise bölgede çıkar peşinde koşan zalimlerin ilk hedefi halindedir.

Türkiye’nin bölgedeki güç kaynağı olan soydaşlarımızı bu coğrafyadan arındırmak isteyen şer odaklarının anlaştığı tek nokta Türkmenlerin yok sayılmasıdır. Zira dün Esad rejimi tarafından Türkmendağı’ndaki soydaşlarımıza yönelik olarak başlatılan; İran’ın karadan, Rusya’nın ise havadan desteklediği geniş çaplı operasyon ve buna karşı sessizlik aynı zihniyetin tezahürüdür.

Vatan toprağının kutsaliyetine inanan ve can verip bu sevdasından vazgeçmeyen soydaşlarımız tüm imkânsızlıklara rağmen ayakta kalmaya çalışmaktadırlar. Sivil soydaşlarımızın üzerine bombalar yağmakta, yavrularımızın feryatları, analarımızın ağıtları arşı titretmektedir. Her biri atası Fatih yaşında olan Türkmen yiğitleri gün geçtikçe erimekte, asırlık çınar Türkmen babaları bu manzara karşısında kahrolmaktadır.

Büyük sıkıntılar içerisinden sıyrılarak bugünlere gelen Ülkücü Hareket, soydaşlarının çektiği sıkıntıları yüreğinin en derininde hissetmektedir. Ülkü Ocakları, Türk milletinin kendisine teslim ettiği yardımları bu güne kadar Irak Türkmeneli, Suriye ve Türkiye’de bulunan bir milyonun üzerinde Türkmen soydaşımıza ulaştırmanın gurur ve mutluluğunu taşımaktadır. Mazlumların yarasını sarmak, acılarını paylaşmak için nasıl ki dün Kerkük’ e varıp, Doğu Türkistan için Türkiye’yi kıyama kaldırıp, Güney Azerbaycan için haykırıp, Türkmendağı’nda soydaşlarımız ile abdest aldıysak yine aynı anlayış içerisinde bugün de soydaşlarımızın maddi ve manevi anlamda yanında olacağız. Ankara başta olmak üzere ülkemizin muhtelif bölgelerinde bulunan Türkmen soydaşlarımıza kendi evlerinde olduklarını hissettirmek için elimizden geleni yapıyoruz.

Suriye Türkmendağı’ndaki soydaşlarımıza gönderilmek üzere bir yardım kampanyası başlatarak savaşın ortasında olan soydaşlarımızı da yalnız bırakmayacağız.
Başlatmış olduğumuz bu kampanya çerçevesinde aynî yardım olarak:

Gıda Grubu
• Su
• Konserve
• Bulgur
• Pirinç
• Makarna
• Un
• Kahvaltılık (Üçgen Peynir, tereyağı, bal)

Tekstil Grubu
• Yatak
• Çocuk Bezi
• Çocuk Ayakkabısı
• Çocuk Giyim
• Battaniye
• Çadır

Yardımlarınızı 30 Kasım 2015 tarihine kadar Ülkü Ocaklarının il ve ilçe temsilciliklerine ulaştırabilirsiniz.Ayrıca Ülkü Ocaklar Eğitim ve Kültür Vakfı Türkmeneli Yardım Hesabına (Ziraat Bankası Ankara – Ulus Heykel Şubesi Türk Lirası: ₺ TR 8800 0100 1233 451817305008) yatıracağınız nakdî yardımlar geçmişte olduğu gibi yine bizzat Ülkü Ocakları tarafından ihtiyaç sahibi soydaşlarımıza ulaştırılacaktır.

Bizimle irtibat kurmak isteyen vatandaşlarımız 0242 312 61 61 nolu telefonumuzdan, web sitemizde, sosyal medya hesaplarımızdan ve Çaybaşı mah. 1339 sk. Hacı Şaban Topcalı apt. (Doğugarajı) Muratpaşa/Antalya adresimizden ulaşabilirler.

Bu vesile ile düzenlediğimiz kampanyalara desteğini esirgemeyen ve bu kutlu mücadelede bizleri yalnız bırakmayan büyük Türk milletine şimdiden teşekkürlerimizi sunar, yapacakları yardımların kabul olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 14:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83