YERALTI ÇÖP SİSTEMİNE ULUSLARARASI TALEP

Muratpaşa Belediyesi’nin patentini aldığı yeraltı çöp konteyneri sistemi için İran’ın Tebriz Belediyesi işbirliği önerdi.

YERALTI ÇÖP SİSTEMİNE ULUSLARARASI TALEP
Türkiye Cumhuriyeti Patent Enstitüsü’nün, Patent/Faydalı Model Belgesi verdiği, Muratpaşa Belediyesi ‘Yeraltı otomatik çöp konteyneri sistemi’, uluslararası düzeyde talep görüyor. Almanya başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinden yerel yönetim temsilcilerinin incelemelerde bulunduğu Muratpaşa Belediyesi Yeraltı Çöp Sistemi ve Konteyneri Üretim Atölyesi son olarak İran’ın Tebriz Belediyesi’nden yetkilileri ağırladı.

TEBRİZ’DE UYGULAMAK İSTİYORUZ

İran’ın ikinci büyük kenti olan Tebriz’in belediye yetkilisi Nasir Rizazade, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı ziyaret etti. Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi İbrahim Güney’in de bulunduğu görüşmede konuşan Rizazade, “Antalya’ya geldiğimizde gördüğümüz yeraltı çöp konteyneri sistemini Tebriz kentine de uygulamak istiyoruz. Üretim tesislerinde incelemelerde bulunduk. Muratpaşa Belediyesi’nin, sistemin patentini aldığını öğrendik. İşbirliği yapabiliriz” dedi.

TAKDİR VE TALEP GÖRMESİ MUTLULUK VERİYOR

Muratpaşa’da sadece kent yaşayanlarına değil, Antalya’ya turist olarak gelenlere de hizmet ettiklerini söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; “Çalışmalarımızda ilk kriterimiz insanımızın yaşamını kolaylaştırması. İki personelimizin geliştirdiği ve Patent Enstitüsü tarafından da belgelendirilen sistemi kendimiz üretip, vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Uluslararası düzeyde takdir ve talep görmesi bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2015, 14:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83