ALTSO TÜRKİYE'DE BİR İLKİ YAPTI

Türkiye’de ön büro görevlisi alanında yetkilendirilen ilk merkez olan ALTSO Voc-Test Merkezi’nin ilk belge teslim töreni gerçekleştirildi.

ALTSO TÜRKİYE'DE BİR İLKİ YAPTI

 Türkiye genelinde ilk kez, Ön Büro Görevlisi Mesleki Yeterlilik Belgesi de ALTSO tarafından verildi.

banner111
Törende konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren bir oda olarak yine bir ilke imza atmış bulunuyoruz. Bugüne kadar odamız tarafından yürütülmekte olan tüm projelerde olduğu gibi bu çalışma ile de üyelerimizin, şehrimizin ve bölgemizin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefledik” dedi.

ALTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ALTSO Voc-Test Merkezi’nin Belge Teslim Töreni’ne, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in yanı sıra ALTSO Yönetim ve Meclis Üyeleri ile sınavı kazanan adaylar katıldı.
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, törende yaptığı konuşmada birçok alanda olduğu gibi Mesleki Yeterlilik alanında da öncü odalardan biri olduklarını söyledi. Başkan Şahin, “ Odamız bünyesinde ALTSO Meslek Standartları ve Yeterlilik Geliştirme Sınav Ve Belgelendirme Merkezi’ni faaliyete geçirdik. Odamız eğitim salonlarının bulunduğu ek hizmet binamızın bir bölümünü bu merkez için ayırdık. Uygulama sınavları için sınav atölyeleri ve teorik sınav salonları hazırladık ve Türkiye’ye hizmet verecek sınav merkezimizi kurduk” dedi.


“BELGE ZORUNLULUĞU İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Başkan Şahin, “Bilindiği gibi şu an tehlikeli mesleklerde özellikle inşaat, otomotiv, metal, enerji ve makina sektöründe mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu bulunuyor. Her geçen gün farklı işkolları için de belge zorunluluğu ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Her ne kadar turizm konaklama sektöründe henüz belge zorunluluğu olmasa da, belgeli personelin hizmet kalitesi açısından sektöre yapacağı katkı çok önemli. Turizm sektörünün bugünü ve geleceği için tanıtımın en iyi şeklinin yerinde tanıtım ve müşteri memnuniyeti olduğu gerçeğinden yola çıkarak belge alan adaylara bu konuda çok iş düşüyor” dedi.

“87 KİŞİ BELGE ALMAYA HAK KAZANDI”

Türkiye genelinde ilk kez ön büro görevlisi mesleki yeterlilik belgelerini ALTSO’nun verdiğine dikkat çeken Başkan Şahin, Ön Büro Görevlisi, Kat Sorumlusu ve Oda Temizleme Görevlisi dallarında toplamda 183 kişinin başvuru yaptığını söyledi. 183 kişiden 87 kişinin belge almaya hak kazandığını belirten Başkan Şahin, “Belge almaya hak kazanan arkadaşlarımıza başarılar dilerim. Ayrıca, sınavlarda görev alan değerlendiricilerimize de teşekkür ederim” diye konuştu.
Başkan Şahin’in konuşmasının ardından başarılı olan adayları belgeleri törenle verildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2016, 16:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83