KORSAN DÖVİZCİLER ŞİMDİ YANDI

Alanya Dövizciler Birliği (ALDOBİR) tarafından yıllardır kaçak döviz büroları ve tüketiciyi aldatıcı ibareler kullanan iş yerleri ile yürütülen mücadelede sevindirici bir gelişme yaşandı.

KORSAN DÖVİZCİLER ŞİMDİ YANDI

 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gerekli izinler alınmaksızın ticaret ünvanlarında, belge ve ilanlarında ‘Banka, Post Office, Bank Office, Change/Exchange’ ibaresi ile ‘Para birimleri’ kullanan iş yerlerine kapatma, para ve hapis dahil birçok ceza verilmesine hükmetti. Konuya ilişkin bilgi veren ALDOBİR Başkanı Ahmet Dayanç, alınan bu karar ile tüketiciyi kandırmanın artık eskisi kadar kolay olmayacağını müjdeledi. Dayanç kararın örnek teşkil etmesini ve tüketiciyi aldatıcı her türlü ibarenin de en ağır biçimde cezalandırılması için çalışmalarının aralıksız biçimde devam edeceğini dile getirdi. Her yıl olduğu gibi derneğe bağlı döviz bürolarında güvenilir işlemler yapılacağına da işaret eden ALDOBİR Başkanı Dayanç, sezonu fırsat bilerek kısa yoldan para kazanmaya çalışanlara göz açtırmayacaklarına vurguladı. Dayanç açıklamasında,  kuruluş amacı resmi döviz bürolarının haklarını korumak ve onları haksız rekabetten korumak olduğunun da altını çizdi.

banner111
‘ÜLKE EKONOMİSİNE DE ZARAR’

Bir diğer amaçlarının da ülke ekonomisini  korumak olduğunun altını çizen Dayanç, “Sırf bu gayri resmi ofisler nedeniyle ülkemiz  her yıl milyonlarca liralık zarara uğramaktalar. Bizim kişilerle bir sorunumuz yok, sadece kurallara uygun davranmayan ve haksız gelir elde edenlerle mücadele ediyoruz. Bu konudaki kararlılığımız 2016 yılında da artarak devam edecektir. Sektörün itibarını sarsan bu işletmeler bu mücadele sonrasında yaşamlarını sürdüremeyecekler” dedi.

SAHTEKARLIK YAPIYORLAR

Son olarak bazı gayri resmi post ofislerinin özellikle yabancı turistleri çeşitli yollarla dolandırdıklarını dile getiren Dayanç, “Özellikle yabancı turistler bu tip kaçak büroları gerçek döviz bürolar ile karıştırıyor. Maalesef bu iş yerleri görüntü olarak da döviz bürosu izlenimi yaratıyor. Camlarına bara birimlerini ve özellikle “Bank, Post, Change/Exchange” gibi sloganlar bile koyabiliyorlar. Bu durumda turistlerin kötü niyetli kişilerin oyununa gelmesi gayet normal. Netice itibari ile ülke turizmi de büyük itibar kaybına uğruyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2016, 08:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83