'OTELCİYE EN UCUZ SUYU BİZ VERİYORUZ'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Otelciye en ucuz suyu kullandıran belediyeyiz" dedi.

'OTELCİYE EN UCUZ SUYU BİZ VERİYORUZ'

Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi’nin otel, motel ve pansiyonlar için 2015 yılında 2.15 liradan 3.50 liraya çıkan su satış tarifesi zammını ’Makul düzeyin üzerinde’ bularak iptal etmesi üzerine bugün toplanan Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Kurulu’nda suya 1 kuruş indirim yapıldı. 
Antalya’da 2015 yılı için düzenlenen su satış tarifelerinde, otel, motel ve pansiyonlar için metreküp su birim fiyatı 2.15 liradan 3.50 liraya yükseldi. Turizmciler, su fiyatında yaşanan yüzde 62.7’lik zamma karşı idare mahkemesinde dava açtı. Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi’nin otel, motel ve pansiyonlar için 2.15 liradan 3.50 liraya çıkan su satış tarifesi zammını ’Makul düzeyin üzerinde’ bularak iptal etti.

banner111
“EN UCUZ SUYU KULLANIYORUZ”

Mahkemenin kararı üzerine bugün toplanan Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Kurulu daha önce Yönetim Kurulu tarafından gerçekleştirilen 1 kuruş indirim oranını onaylandı. Kararı değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Turistik tesislere en ucuz suyu kullandıran belediyeyiz. Antalya birçok belediye içerisinde en ucuz suyu kullanıyor. İstanbul 8,80, Ankara 7,27, Aydın 9,66 İzmir 7,45, Adana 5,06, Kayseri 5,0 TL” olduğunu belirterek yeni tarife ile Antalya’da suyun 3,49 TL olduğunu söyledi.

Diğer taraftan CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncel ise turizm sektörünün içerisinde bulunduğu durum itibari ile kararın yeniden gözden geçirilerek, biraz daha indirim yapılmasını istedi. Tuncel’in teklifi Genel Kurul tarafından kabul edilmedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2016, 15:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83