ALTSO’DA ‘BETY’ ANLATILDI

ALTSO Akademi’nin 2015 yılı 2. Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri devam ediyor. Bu kapsamda bugün Fizyoterapist Alime Büyük Gönen’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Bilişsel Egzersiz Terapi Yaklaşımı (BETY)’ semineri gerçekleştirildi. ALTSO Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere çok sayıda kişi katıldı.

ALTSO’DA ‘BETY’ ANLATILDI

 Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Edibe Ünal tarafından oluşturulan BETY modelini Fizyoterapist Alime Büyük Gönen, katılımcılara eğlenceli uygulamalarla anlattı. “Egzersizin eğlenceli hali olan BETY, bize egzersizi duygularımızla düşünerek yapmayı öğretiyor” diyen Gönen, bunun için de dans terapinin kullanıldığını açıkladı.

banner111
GÖNEN: BEDENİMİZİ DİNLEYELİM

Ağrılardan kurtulmanın yolunun sadece ağrı kesicilerde olmadığını belirten Gönen, “Bedenimizin sesini dinleyelim, ağrılarımızdan kurtulmak için çareyi hep ağrı kesicilerde aramayalım” dedi. 
Gönen, “Drama egzersizleri ile geçmişte veya gelecekte takılı kalmış düşüncelerimizi bu ana harika bir şekilde toplayarak gerçekleştirilen bu egzersiz psikolojik iyilik hali sağlamaktadır” diye konuştu.
Alanya’da BETY modelini hamilelik sürecinde uygulayan Gönen, gebelerin BETY sayesinde hamilelik sürecini psikolojik olarak daha rahat geçirdiklerini dile getirdi. Gebelerin, yapılan egzersizlerle ve eğitimlerle doğuma korkusuz hazırlandıklarını ifade eden Gönen, doğum sonrasında da depresyon diye bilinen mutsuz döneme de girmediklerini vurguladı. 
Gönen ayrıca, BETY modeli sayesinde bebeğe giden kan akımında da olumlu değişiklikler gözlemlediklerini belirterek, modelin bilimsel bir yönünün de olduğuna dikkat çekti.
ALTSO Akademi’nin 2015 yılı 2. Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri, 05 Kasım 2015 Cumartesi günü Öznur Pekatik’in vereceği ‘İletişim engelleri sizi engellemesin” semineriyle devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2015, 14:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83