'AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZA DAHA GÜZEL BİR ÇEVRE BIRAKMAK'

Alanya Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ÇEVKO işbirliği ile turizm sektörü çalışanlarına yönelik ‘Turizm Sektöründe Atık Yönetimi’ konulu seminer verildi

'AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZA DAHA GÜZEL BİR ÇEVRE BIRAKMAK'

 Alanya Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ÇEVKO işbirliği ile turizm sektörü çalışanlarına yönelik ‘Turizm Sektöründe Atık Yönetimi’ konulu seminer verildi

banner111
TURİZM ÇALIŞANLARINA ‘’TURİZM SEKTÖRÜNDE ATIK YÖNETİMİ’’SEMİNERİ

Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kula , Nazmi Yüksel,  İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Sezer Kaya,  Çevre Yönetimi ve Denetim Şube Müdürü Emir Yuman Yalçın, Çevre Mühendisleri Hakkı Dikmen ve Cemil Tunçürek ile turizmciler katıldılar. 

Alanya Belediyesi, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı İktisadi İşletmesi (ÇEVKO) ile geri dönüşümlerin değerlendirilmesi ve tekrar kullanıma kazandırılması ile ilgili vatandaşlara eğitim verilmesi konusunda geçtiğimiz aylarda protokol imzalamıştı. İmzalanan protokolün ardından Alanya Belediyesi, ilk seminerini  geri dönüşüm ve atık yönetimi konusunda turizm çalışanlarına verdi.

Antalya İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Sezer Kaya ve Çevre mühendisleri tarafından seminere katılanlara ambalaj atıklarının kontrol yönetmeliği, atık elektrikli ve elektronik eşyaların kontrolü yönetmeliği, bitkisel atık yağların kontrolü yönetmeliği, tehlikeli atıkların kontrolü ve atık yönetimi yönetmeliği konusunda bilgi verdi. Seminerde ayrıca katılımcılara çevre mühendisleri tarafından atıklar uygulamalı olarak anlatıldı.

YÜCEL: AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZA DAHA GÜZEL BİR DÜNYA BIRAKMAK

Çocuklara ve yarınlara daha güzel bir dünya bırakmak için bu protokolü yaptıklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Alanya Belediyesi olarak her türlü atığın geri dönüşümüne önem veriyoruz. Bilindiği gibi 2015 Mart ayında ambalaj atıklarının toplama işi ile ilgili protokol yaparak, düzenli bir şekilde ambalaj atıklarının ayrıştırılmasını ve toplanmasını sağladık. Çevre Bakanlığı’nın yetkilendirdiği kurum olan Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı ile protokol imzaladık. Bu sayede vatandaşlarımızın ambalaj atıkları ve geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesi için eğitim çalışmaları başlattık. Bugün de bu eğitim çalışmalarının ilkini sizlerle gerçekleştirdik. 2015 yılında çöpe atılan geri dönüşüm malzemelerinin azaltılmasını ve daha fazla geri dönüşüm malzemesinin ayrıştırılarak toplanmasını,  dolayısıyla ekonomiye daha fazla katkı yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2015, 08:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83