Bahçeşehir'den Eğitici Kulüp Sunumları

Bahçeşehir Alanya Okulları’nda geçtiğimiz günlerde Ortaokul kapsamında 11 haftalık eğitim süresi sonunda çeşitli kulüplerin veli sunumları gerçekleşti.

Bahçeşehir'den Eğitici Kulüp Sunumları

 Ekolojik Bahçe Ve Organik Tarım kulübü ile öğrenciler serada yetiştirdikleri sebze ve meyvelerle doğallığı, ürün bakımını, ürünlerin yetişme zamanını bunların yanında sorumluluk bilincini kazandılar ve programın sonunda kendi yetiştirdikleri ürünleri toplayıp aileleri ile birlikte keyifle tatlarına baktılar.

banner111
Mutfak Akademi kulübü ile öğrenciler mevsimlerine uygun gıdalar ve yaptıkları peynir, yoğurt, sağlıklı tatlılar, zeytin, sandviç ve içecekler ile yaşama hazırlandılar ve programın son haftasında velileri  ile birlikte turşu yaparak keyifle programı sonlandırdılar.

Bilim uygulamaları kulübü etkinlikleri öğrencilerin bilgiyi sorgulayarak, araştırarak, model ve şema hazırlayarak görselleştirip, somutlaştırarak deneylerle yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağladı ve programın son haftasında laboratuarda ailelerine çeşitli deneylerin sunumlarını gerçekleştirdi.

Akıl oyunları kulübü öğrencilerinin eğlenerek;  santranç , mangala ve Q-bitz gibi oyunlar ile ileriyi görebilme, sabır, kararlılık , yenilgiyi hazmetme , rekabet gibi tutum ve davranışları geliştirildi. Programın son haftasında öğrenciler ve aileleri bu oyunları beraber oynayarak ve yarışarak
eğlenceli  vakit geçirdiler.

Yaratıcı Drama kulübü öğrencileri yaratıcı drama etkinlikleri sayesinde birbirlerini kabul  etmeyi , değerlendirmeyi ve motive etmeyi  öğrendiler.  Empati  yeteneklerini geliştiren bireyler olma yolunda ilerlediler. Program süresince hazırlandıkları iki perdelik oyunlarını ailelerine sahneleyerek

keyifli zaman geçirdiler.

Yaratıcı Yazarlık kulübü öğrencileri kendi kurmaca metinlerini yazarken yaratıcılıklarını daha iyi ortaya koyabilmeyi , iç görü kazanabilmeyi , duygu ve düşüncelerini daha iyi ifade edebilmeyi öğrendiler. Öğrenciler aynı zamanda kütüphaneyi ve kütüphanede vakit geçirme bilincini kazandılar. Programın son haftasında aileleri ile birlikte hikaye tamamlayarak keyifli zaman geçirdiler.
Fransızca kulübü ile öğrenciler yeni bir dille tanıştırıldı ve dünya vatandaşı olma yolunda adım attılar. Öğrenciler renkleri, sayıları, nesneleri, şarkıları ve tanışma diyaloglarını öğrendiler. Programın son haftasında ailelerine sunumlarını yaparak keyifli zaman geçirdiler.

Müzik Kulübü öğrencilere hayata neşe ile bakabilmeyi, sevebilmeyi, olumlu düşünebilmeyi duygularını farklı bir yolla ifade edebilmeyi, ruhu manevi anlamda beslemelerini sağladı.  Programın sonunda öğrenciler öğrendikleri şarkılardan bir demet yapıp velilerine sundular.

Ritim kulübünde öğrenciler duygularını ifade edebilmek adına çeşitli enstrümanlarla çalıştılar.  Zihinsel ve duyuşsal becerilerini desteklerken psikomotor becerileri de gelişti. Programın son haftasında program süresince çalıştıkları enstrümanlarla ailelerine müzik ziyafeti verdiler. 

11 haftalık program sonucu sertifikalarını alan öğrenciler ve veliler oldukça keyifli vakit geçirdiler.



Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2016, 12:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83