BELEDİYEDEN GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Ev Mutfaklarında Gıda Güvenliği’ eğitimi devam ediyor.

BELEDİYEDEN GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Geçen hafta start alan eğitim programının ikincisinde İskele’deki Kültür Evi’nde koza çiçeği kurslarına katılan kadınlara, Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nde görevli Gıda Mühendisi Zeynep Kiriş tarafından evde gıda güvenliği anlatıldı. Seminerde katılımcılar birçok soruya cevap buldu. Katılımcılar ayrıca, sağlıklı mutfaklarla ilgili de bilgilere ulaştı. 
Seminerde, güvenli gıda tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlar, gıda maddelerinin satın alınması, pişirilmesi, muhafaza edilmesi hakkında bilgiler verilirken, pişmiş gıdaların çiğ gıdalar ile temasından kaçınılması, evde gıda saklama hataları, dondurulmuş gıda hakkında bilinen yanlışlar ve daha birçok faydalı bilgi katılımcılar ile paylaşıldı. Katılımcıların gıda güvenliği hakkındaki sorularını da yanıtlayan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, kadınların seminere büyük ilgi gösterdiğini belirterek, gıda güvenliğinin evlere taşınmasından son derece mutlu olduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2015, 13:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83