HEDEF: ULUSLARARASI BİR ÜNİVERSİTE

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı üniversite ile ilgili devam eden çalışmalarda en iyisini yapmak istediklerini bu yüzden yavaş ve emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

HEDEF: ULUSLARARASI BİR ÜNİVERSİTE
Geçtiğimiz günlerde ALKÜ’ye rektör olarak atanan ve ALKÜ’nün kurucu rektörü olarak çalışmalarına başlayan Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 

‘PERSONEL AÇIĞI KAPATILACAK’

Yeni bir üniversite oldukları için personel olarak açıklarının olduğunu belirten Pınarbaşı ilk etapta bu sorunu çözmeye çalıştıklarını söyledi. Pınarbaşı, “Üniversitemizde şu an akademik ve idari anlamda personel açığı var. Bunları ilgili kurumlara ilettik. Önümüzdeki günlerde personel açığımızın bir kısmını kapatacağız. Gerekli personeller geldikten sonra ise çalışmalarımız biraz daha hız kazanacaktır” dedi. Akademik ve idari olarak genç ve başarılı isimlerle çalışmak istediklerini belirten Pınarbaşı, bu yönde arayışlarının devam ettiğini belirtti. 

‘ULUSLARASI ÜNİVERSİTE KURMAK İSTİYORUZ’

Rektör Pınarbaşı uluslararası bir üniversite oluşturmak istediklerini tekrarlayarak, “Akademik kadromuzu oluştururken İngilizce ve diğer dilleri bilen adayları ön planda tutacağız. Alanya birçok milletten insanın beraber yaşadığı bir şehir. Derslerimizin de bir kısmını İngilizce yapmak istiyoruz. Bu sayede yurtdışından üniversitemize gelen öğrenci sayısı da bir hayli artacaktır. Üniversitemize gelen öğrencilerimiz ülkelerine döndükleri zaman adeta birer turizm elçisi görevi göreceklerdir. Alanya’nın tanıtımı ve gelişimine katkı sağlayabilmek adına uluslararası bir üniversite statüsüne kavuşmamız şart” şeklinde konuştu. 

‘YAVAŞ AMA EMİN ADIMLARLA’

Bütün bu çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Pınarbaşı, “Bir anda her şeyi oldu bittiye getiremeyiz. Önümüzdeki yıllardan itibaren yeni binalarımız yapıldıkça, akademik kadromuz oluştukça öğrenci sayısında artış da olacaktır. Öğrencilerin Alanya’ya ekonomik, bilimsel ve kültürel açıdan çok büyük katkıları olacaktır. Çalışmalarımızı yaparken her attığımız adıma dikkat ediyoruz. Amerikalıların bir sözü vardır: Slowly but surely (Yavaş ama emin adımlarla)” diyerek sözlerini noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 18:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83