'ÇİNLİ TURİST PATLAMASI YAŞANIR'

Antalya’da bulunan Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Yu Hong Yang, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i makamında ziyaret etti. G-20 zirvesine ev sahipliğiyle Antalya’nın tüm dünyanın dikkatini çektiğini ifade eden Yang, “Zirvenin ardından daha çok Çinli turist Antalya’ya gelecektir” dedi.

'ÇİNLİ TURİST PATLAMASI YAŞANIR'
Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin çok iyi düzeyde olduğunu söyleyen Büyükelçi Yu Hong Yang, Antalya’nın ise Çin için çok özel olduğunu söyledi. Yerel işbirliğine büyük önem verdiklerini ifade eden Yang, “Özellikle Antalya Türkiye’de çok önemli bir şehir. Çinli işadamlarının özellikle madencilik sektöründe önemli yatırımları var. Antalya bizim için sadece madencilik açısından değil, turizm açısından da çok güzel bir şehir. G-20 zirvesinin Antalya’da düzenlenmesi dünyanın dikkatini çekti. G-20 zirvesinin Antalya’da yapılmasıyla daha çok Çinli turist Antalya’ya gelecektir. Zirveye katılacak olan Çin Devlet Başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşecektir. Bu da turizm olmak üzere birçok alandaki iş birliğimizin gelişmesine ivme kazandıracaktır” diye konuştu.

'EXPO BİR ŞANS'

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şunları söyledi: “Çin’le Türkiye’nin özellikle son senelerdeki ilişkilerin fevkalade güçlenmesi bizim içinde ayrı bir mutluluk meselesi. Antalya olarak Çin’le ilişkilerimizi güçlendirmeye yönelik çok önemli girişimlerimiz var. Hem turizm kapasitesi hem de ithalat ihracata dayalı ticaret hacminin geliştirilmesi en büyük gayemiz. Bence bu konuda önemli bir kapıyı aralıyoruz. Çin’in EXPO 2016 projesine katılımcı olması için ön anlaşmayı imzaladık. Böylelikle aramızdaki ilişkinin kapıları biraz daha aralandı. Ticaretimizin ve turizmimizin daha iyi bir noktaya gelmesi için de bir şans ortaya çıktı.”

İPEK YOLU İŞBİRLİĞİ

Ziyarette hazır bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim de, konuk büyükelçiye Antalya ve Çin arasındaki ilişkiler hakkında bilgi verdi. Evrim, Antalya’nın Çin’in de büyük önem verdiği tarihi İpek Yolu’nun yeniden canlandırılmasını amaçlayan İpek Yolu Ekonomi Kuşağı Şehirleri İşbirliği ve Kalkınma Forumu’nun kurucu üyelerinden bir tanesi olduğunu hatırlattı. İbrahim Evrim, “Bu şehirlerarası dayanışma forumunda hem kurucu üyeyiz, hem yönetim kurulu üyesiyiz hem de genel sekreteriz. Forum kapsamında İpek Yolu şehirlerinin alt yapılarının geliştirilmesiyle ilgili bir proje başlatılıyor. Birleşmiş Milletler kontrolündeki bu projeye Türkiye’den katılan tek şehir Antalya” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkan Türel ve konuk Büyükelçi ziyaretin anısına karşılıklı hediyeler verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015, 10:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83