Alanya Belediyesi'nden diyabetli çocuklara glikoz ölçüm cihazı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Tip 1 diyabet hastalığıyla mücadele eden 4-18 yaş arası çocuklara ücretsiz Sensörlü Glikoz Ölçüm Cihazı dağıttı. Sensörlü glikoz ölçüm cihazı verilen aileler bu cihazla, çocuklarının parmaklarından kan alarak değil cilt altından şeker düzeylerini ölçebilecekler.

Alanya Belediyesi'nden diyabetli çocuklara glikoz ölçüm cihazı

Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, “Çocuklarımızın Ellerine Değil Yüreklerine Dokunuyoruz” sloganıyla tip 1 diyabet hastalığıyla mücadele eden 4-18 yaş arası çocuklara ücretsiz Sensörlü Glikoz Ölçüm Cihazı dağıttı.

BAŞKAN YÜCEL: “ÇOCUKLARIMIZIN ELLERİNE DEĞİL YÜREKLERİNE DOKUNUYORUZ”

“Çocuklarımızın Ellerine Değil Yüreklerine Dokunuyoruz” sloganıyla gerçekleştirilen projeye büyük destek veren ve ailelerle bir araya gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, teslim töreninde cihazları takdim ederken diyabetli çocuklarla tek tek ilgilenip ailelerin sorunlarını da dinledi. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Diyabet hastası olan çocuklarımızın hem acı çekmelerini önlemek hem de daha hızlı ve sağlıklı sonuç alması için sensörlü glikoz ölçüm cihazı dağıttık.” dedi.

AİLELER ÇOCUK ENDOKRİN BÖLÜMÜ SIKINTISI YAŞIYOR

Kentte Çocuk Endokrin Bölümü olmadığı için sürekli Antalya’ya gitmek zorunda kaldıklarını belirten aileler, bu konuda Başkan Yücel’den yardım istedi. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, özellikle acil durumda çok zorluklar yaşadıklarını vurgulayan ailelere; “Benim temennim bunun farkındalığını oluşturabilmek. Hem Sağlık Grup Başkanlığımız hem de hastanemizle görüşerek Çocuk Endokrin Bölümü’nün açılması için elimizden geleni yapacağım. İnşallah yetkililer de bizi duyacaklardır ve bununla ilgili çözümü sağlayacaklarına inanıyorum.” dedi.

banner111

BAŞKAN YÜCEL: “ÖNCELİĞİMİZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Tip 1 diyabet hastası çocuklar için farkındalık oluşturmak istediklerini vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Alanya Belediyesi Aile Destek Merkezi’nde görev yapan psikolog, diyetisyen ve alanında uzman kadromuz bu zorlu hastalıkla mücadele eden çocuklarımıza ve ailelere her zaman destek veriyor” dedi.

Diyabetli çocukların aileleriyle uzun uzun sohbet ederek dertlerine ortak olan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,” Bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz, daha fazlası için de girişimlerimiz devam edecek.” dedi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83