Alanya'da öğretmenler dönemin asker kıyafetleriyle ders verdi

Alanya’da öğretmenler, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle dönemin asker kıyafetleriyle ders verdi.

Alanya'da öğretmenler dönemin asker kıyafetleriyle ders verdi

Alanya Mahmutlar Kılıçaslan İlkokulu'nda, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü'nün 107'nci yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler yapıldı. Okul öğretmenleri ve stajyer öğretmenler, dönemin asker kıyafetlerini giyerek sınıfa girerken, öğrenciler de rap müzik ile günün anlamını dile getirdi. 

ÖĞRENCİLERE HOŞAF VE BUĞDAY ÇORBASI VERİLDİ

Öğrencilere, Çanakkale Savaşı'nda askerlere dağıtılan yemek menüsü de verildi. Okul müdürü Fatma Ayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 18 Mart Çanakkale Zaferi ruhunun öğrenciler tarafından hissedilmesini ve daha çok benimsemesini istediklerini söyledi.

AYAN, “O ANI YAŞAMALARINI İSTEDİK”

Okul öğrencilerinin Çanakkale Zaferini daha çok yaşayarak öğrenmeleri için öğretmenlerinin Çanakkale'deki askerlerin kıyafetlerini giyerek okula geldiğini anlatan Ayan, "Öğretmenlerimiz, çocuklara güzel bir gösteri yaptı. Derse bakış açılarını değiştirdik. Daha ilgili oldular. Sonra da öğrencilerimiz rap müzik gösterisi yaptı. Ardından Çanakkale Savaşı menüsüyle öğrencilerimizin o anı yaşamalarını istedik." diye konuştu. 

“ÇOK GÜZEL BİR GÜNDÜ”

Ayaz Düzel de, “Bugün Çanakkale'deki şehitlerimizi Andık çok güzel bir gündü öğretmenlerimiz asker gibi giyindi bize gösteriler yaptılar Biz de rap şarkısı yapmıştık onu söyledik çok güzel bir gündü askerlerimizin son yemeği olan Yemekleri yedik eğlenceli geçti çok seviyorum Bizim okulumuzda Bu tarz etkinlikler yapılıyor Ben de çok seviyorum çok eğlenceli geçiyor bunları görmek öyle bir ortamda büyümeyi çok seviyorum” şeklinde konuştu.

banner111

“İLGİNÇ GELDİ”

4. sınıf öğrencisi Öykü Özyaşar ise, “Öğretmenlerimiz asker şeklinde giyinmişlerdi. İlginç geldi. Ayrıca hoşaf içmek de garipti." dedi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83