Antalya için iki renkte uyarı

Antalya için iki renkte uyarı

Yarın öğle saatlerinde başlayıp ertesi gün (Çarşamba) sabah saatlerinde bitmesi beklenen yağışın, ulaşımda aksamalara, ani rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara yol açabileceği bildirildi.

banner111

Çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, gök gürültülü sağanak yağmurun metrekareye 51 ile 100 kilogram yağış bırakması bekleniyor.

Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kıyı kesimlerde ise hortum riskine dikkat çekti.

O İLÇELER DİKKAT

Meterolojiden yapılan birinci uyarı: "Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (05.03.2024 Salı) Antalya’da beklenen gök gürültülü sağanak yağışların il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m²/12 saat), doğusunda (Aksu, Serik, Manavgat, İbradı, Akseki, Gündoğmuş, Alanya) çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların; batı kesimlerde (05.03.2024) Salı günü akşam saatlerinden sonra, doğusunda ise (06.03.2024) Çarşamba sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Meterolojiden yapılan ikinci uyarı: "Yapılan son değerlendirmelere göre; Antalya çevrelerinde rüzgarın, yarın (05.03.2024 Salı) sabah ilk saatlerden itibaren, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat), yüksek kesimlerinde fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83