Başkan Akkaya’dan taksi esnafına uyarı

Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, yaptığı basın açıklamasında “Kamuoyunda ve taksici esnafı arasında son günlerde aslı astarı olmayan bir dedikodu dolaşmaktadır” dedi. Akkaya, taksici esnafını da uyardı.

Başkan Akkaya’dan taksi esnafına uyarı

Akkaya, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Kimilerine göre 300 taksi plakası, kimilerine göre 450 taksi plakası, kimilerine göre 500 taksi plakası ihale veya ilave edileceği dedikoduları dolaşmaktadır.
İlçemizde bulunan ticari taksi sayısı, bir ilçe bazında ülkemizdeki en yüksek sayıya sahiptir. Toplam ilçemizde 883 adet ticari taksi mevcuttur.
Kimse hayal âleminde yaşamasın, yeni bir taksi plakası ihalesi veya ilavesi söz konusu değildir. Mevcut taksi sayısı yeterlidir. Kaldı ki ihale veya ilave gibi bir durum olmuş olsa, ilk haberdar olacak kurum Alanya Şoförler Odası’dır.

‘ASIL OLAN HALKIMIZA HİZMETTİR’

banner111

Bazı hata yapan taksici arkadaşlarımızı da buradan son kez uyarmak istiyorum. Esnaf arkadaşlarımızın yerli-yabancı gibi bir müşteri ayrımı yapma lüksü yoktur. Devlet bizlere taksicilik hizmeti yapmak için izin vermiş, izin verirken de belirli şartları yerine getirmemizi yasayla belirlemiştir. Mesela renginin sarı olması gerektiği, taksimetre cihazı olması gerektiği, taksimetre açmanın mecburi olduğu gibi.
Bu çerçevede taksici esnafımızın taksimetresini açarak yolcu ayrımı yapmadan, ‘Müşteri velinimettir’ anlayışı içerisinde hareket etmeleri gerekmektedir.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83