Özel okullar servisçilerin üzerinden para kazanıyor

Özel okulların bazılarının veliden aldığı paranın üçte ikisini alarak üçte birini servis esnafına verdiğini dile getiren Minibüsçüler Odası Başkanı Paşa Özkan, “Okul, servisçi esnafından para kazanıyor. Servisçi esnafına düşük para veriyor” dedi.

Özel okullar servisçilerin üzerinden para kazanıyor

Alanya Minibüsçüler Odası Başkanı Paşa Özkan, geçen yıla göre mazotun fiyatının yüzde 400 arttığını açıklayarak esnafın UKOME’nin verdiği zam oranını kabullenmediğini söyledi. Pandemi ile beraber servis esnafı yaklaşık 2 yıl evine ekmek götüremediğini hatırlatan Özkan, “Bu süreçte araçlarını satanlar oldu. O araçları geri alamadık. Bu araçları alma imkanı yok. Çünkü fiyatlar çok yükseldi. Esnaf aracını yenileyemiyor. Şu anda turizm iyi gidiyor. Sadece Alanya şehir içi halk otobüsleri hariç diğer herkes para kazanıyor” dedi.  
 

banner111

‘ZAM YETERSİZ’

UKOME’nin servis araçlarına yaptığı zammın yetersiz olduğunu vurgulayan Özkan, “Geçen yıla göre mazota yüzde 400, kaskoya yüzde 300, trafik sigortasında yüzde 200 civarında zam geldi. Buna rağmen UKOME’nin verdiği zam yüzde 100’ün altında kaldı. Esnaf bunu kabullenmiyor” diye konuştu.  
 

‘SERVİS ÜCRETLERİ DÜŞÜK’

Taşımalı eğitimde servis ücretlerinin yüksek olmadığını aktaran Özkan, “Taşımalı eğitimde şu anda en düşük fiyat 300 TL’nin altında. Fiyatlar çok düşük. Alanya’nın en büyük sıkıntısı bu araçların başka bir işe gidememesi. Esnafın yüzde 80-90’ının ikinci bir iş yapma imkanı yok. Bir aracın günlük maliyeti şoför maliyeti ile 650 TL civarında. Özel okulların bazıları veliden aldığı paranın üçte ikisini kendisine, üçte birini servisçiye veriyor. Bu önceden daha fazlaydı. Ben sürekli birlik olalım, benden habersiz bir iş yapmayın diyorum ama bunu hala sağlamış değiliz. Bu birlikteliği tam sağlayabilirsek bizim dediğimiz olacak. Böylece veliden alınan para esnafa verilecek. Okul servisçi esnafı için veliden para alıyor ama bunu servisçiye vermiyor. Okul servisçi esnafından para kazanıyor. Servisçi esnafına düşük para veriyor” ifadelerini kullandı. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83