Başkan Yücel'in faaliyetlerine onay

Alanya Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı’nda Alanya Belediyesi’nin 2021 yılı faaliyet raporu onaylandı. Alanya’ya kazandırılan hizmetler ve Alanya Belediyesi’nin aldığı ödüller hakkında konuşan Başkan Yücel, “Bu başarı hepimizin” dedi.

Başkan Yücel'in faaliyetlerine onay

Alanya Belediyesi Meclisi, Nisan ayı oturumunu Meclis Toplantı Salonu’nda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Meclisin açılışında konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi’nin son bir ay içerisinde 3 ayrı ödüle layık görüldüğünü belirterek, “Bu başarılar hepimizin başarıları. Bu gurur da hepimizin gururu” diye konuştu.

“RAMAZAN MEYDANIMIZDA BULUŞALIM”

Konuşmasının devamında Alanya Belediyesi yanında kurulan Ramazan Meydanı’na herkesi davet eden Başkan Yücel, “On bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı şerif ayına tekrar kavuşmanın huzuru ve sevincini yaşıyoruz. Dinimizce arınma, bağışlanma ve yardımlaşma ayı olan Ramazan ayının İslam âlemine, ülkemize ve Alanya’mıza hayırlara vesile olmasını, tüm dünyaya barış ve esenlikler getirmesini diliyorum. Ramazan boyunca Belediye hizmet binamız yanındaki meydanda iftardan sonra düzenlediğimiz Ramazan Meydanı Etkinliklerimizle Ramazan’ın manevi iklimini yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Meclis üyelerimizi ve tüm Alanya halkını Ramazan Meydanı etkinliklerimize davet ediyorum.

“1 AYDA 3 ÖDÜL BİRDEN ALDIK”

“Alanya her zaman ‘En’lerin kenti olmuştur, biz de bunun üzerine koymanın peşinde olduk” diyen Başkan Yücel, “Bu amaçla hepimizin çalışmasından dolayı verilen ödüller vardı. Onları 

sizlerle bir kez daha paylaşmak istiyorum. Alanya Belediyesi olarak bir ay içinde 3 ödüle layık görülmenin gururunu yaşıyoruz;

“TRIATHLON ÇITASINI DAHA YUKARI TAŞIYACAĞIZ”

İlk olarak Türkiye Triatlon Federasyonu ve Belediyemiz tarafından düzenlenen ve dünyada kesintisiz devam eden ender spor organizasyonlarından biri olan Alanya Traitlonu, Avrupa Triatlon Federasyonu tarafından “Yılın En Başarılı Yerel Organizasyonu” seçildi. 30. yılını kutladığımız Alanya Triatlonu’nun çıtasını daha yükseğe taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.

SIFIR ATIK PROJESİ’NE AÜ’DEN ÖDÜL

Alanya Belediyesi olarak ‘Sıfır Atık’ projemiz kapsamında organik gübre üretimimiz, Muz Lifi Projemiz, Güneş Enerji Santralimiz ve Doğaya Dokunuş Projemizle Akdeniz Üniversitesi tarafından ‘Kamu Çevre Hizmet’ ödülüne layık görüldük. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Sayın Özlenen Özkan’ın elinden aldığımız bu ödül, Alanya Belediyesi’nin temizlik, geri dönüşüm ve çevreye duyarlılığını bir kez daha göstermiştir.

“DÜNYA MUTFAK MİRASI LİSANSINI ALACAĞIZ”

Alanya’mızın yerel lezzetlerini tanıtmak ve Gastronomi Turizmiyle alternatif turizmden daha fazla pay almak için Mutfak Mirası Alanya olarak yürüttüğümüz çalışmalarla, İstanbul’da düzenlenen 2. Favori Lezzetler Ödülleri’nde, “Gastronomiye Değer Katan Belediye” ödülünü aldık. 2021 yılında Dünya Mutfak Mirasına Türkiye’den üye olan tek belediyeyiz. Bu yıl patentini de alacağız. Türkiye’deki tüm Mutfak Mirası projeleri de belediyemiz üzerinden geçecektir. Alanya Belediyesi olarak eğitim, sağlık ve sporun yanında gastronomide de öne çıkıyoruz. Bu üç ödül de hem Alanya Belediyesi’nin hem de tüm Alanya’nın gururudur. Bu ödülleri almamızda emek sarf eden tüm ekip arkadaşlarıma sizlerin huzurunda teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

banner111

BAŞKAN YÜCEL MECLİS OTURUM BAŞKANLIĞINI ALİ ŞAHİN’E DEVRETTİ

Başkan Yücel konuşmasının ardından meclis gündeminin birinci maddesi 2021 yılı Faaliyet Raporu’nun okunup, değerlendirilip, oylanması için Meclis Başkanlığı’nı Başkan Vekili Ali Şahin’e devretti. Ali Şahin tarafından yönetilen oturumda Alanya Belediyesi’nin 2021 yılında hayata geçirdiği projeler, yatırımlar ve faaliyetler hazırlanan tanıtım videosu ile katılımcılara aktarıldı. Parti temsilcilerinin faaliyet raporuna ilişkin görüşlerinin ardından yapılan oylama ile Alanya Belediyesi’nin 2021 yılı faaliyet raporu Milliyetçi Hareket Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin kabul oylarıyla oy çokluğuyla geçti. İyi Parti ise çekimser oy kullandı.

“TÜM ALANYA’YA TEŞEKKÜRLER”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, oylamanın sona ermesinin ardından yeniden Meclis Başkanlığı’nı üstlendi. Faaliyet raporunun onaylanmasından dolayı meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Yücel, “Bu hepimizin başarısı” dedi. Başkan Yücel, “Alanya’ya kazandırdığımız hizmetlerde emek ve katkı sunan meclis üyelerimize, personelimize ve tüm Alanya halkına sonsuz teşekkür ediyorum. Geçen dönem 5 yıl boyunca var gücümüzle çalıştık. 3 genel seçim oldu, 2 referandum oldu. İstenmeyen terör olayları, uçak krizleri, darbe girişimleri derken 2019’da halkımızın karşısına yaptıklarımızla çıktık, yüksek oyla bizleri tekrar seçtiler. Bu dönemde de 2023’e kadar seçim yok derken, elimizden geldiğince çalışalım derken 2020 yılında pandemi ile karşılaştık. Çalışmayı üretmeyi bırakın, ortak değerlerimiz dini milli bayramlarımızdan ödün vermek zorunda kaldık. Allah o günleri bir daha yaşatmasın. Gerek ülkemizde gerek bölgemizde gerekse de uluslararası alanda Alanya’nın pandemi dönemindeki başarısı konuşuldu. Fransız gazeteciler bile Alanya’yı köşelerine taşıdılar. Demek ki doğru yoldayız. Amacımız gülen insan sayısını artırmak. Bu hedefle yola çıkmıştık. Bu hedef için çalışıyoruz.” diye konuştu.

“BU ŞEHRE VİZYON VE MİSYON KATIYORUZ”

“Biz buraya sadece yol su köprü yapmaya gelmedik” diyen Başkan Yücel, “Biz bu şehre vizyon ve misyon yüklemeye geldik. Eğitime ne kadar önem verdiğimizi biliyorsunuz. Okullar yaptırıyoruz, 116 okulun çevre düzenlemesini yapıyoruz, yurtlar yaptırıyoruz. Düğün salonlarımıza bile kütüphane yaptırıyoruz. Etüt merkezleri hayata geçiriyoruz. Bölgedeki ihtiyaç sahibi çocuklarımızı okutmaya çalışıyoruz. Batıda da ihalesini çıktık, sezona yetiştireceğiz. Doğuda da gelecek ay içerisinde temel atacağız. Aynı zamanda kreşlerimizin birisi bitmek üzere diğerinin de temelini atıyoruz. Bu yapıların da altına otoparklar yapıyoruz. Alanya’da bizden önce ne kadar otopark vardı şimdi ne kadar var bakabilirsiniz. Alanya yabana atılacak bir yerleşim yeri değil. Çok dinli, çok dilli bir şehir. Bize bırakılan emaneti gelecek nesillere aktarmanın hesabını yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

İHTİYAÇ FAZLASI GİYSİLERİ DERİ DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Alanya Belediyesi’ne Gönül Pınarı Mağazası’na ulaştırılmak üzere vatandaşların bağışta bulunduğu 2. el kıyafetlerin özel şirket tarafından toplandığı ve Gönül Pınarı Mağazası’nda değerlendirilmediğine yönelik eleştirilere yanıt veren Yücel “Alanya Belediyesi’nin ihtiyacı kadar ürünü şirket belediyemize yasal olarak  temin etmek zorunda, depolarımızda fazlasıyla kıyafet var, biz sadece ihtiyacımız kadarını alıyoruz ve gerisinin ekonomiye kazandırılması için geri dönüştürülmesini sağlıyoruz” dedi.

KOMİSYON ÜYELERİ YENİDEN BELİRLENDİ

Bir yıllık görev sürelerinin dolmasıyla komisyon üyeleri yeniden belirlendi. Kapalı oylama usulü gerçekleşen seçimlerin ardından yeni komisyon üyeleri şu isimler oldu: 

Alanya Belediye Encümeni: Meliha Aras, Kerim Ertekin, Nuri Tokuş seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu: Alper Birer, Fevzi Alaaddinoğlu, Mustafa Sümbül, Nazmi Zavlak, Fikret Arık

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Ali Rıza Kayacı, Melike Nazifoğlu Mehmet Ali Tekin, Hüseyin Yaman, Didem Dim Özaltın

Sosyal Yardım Değerlendirme: Emine Çalış, Kayhan Balta, Muammer Özbudak, Alper Kan, Nazmi Zavlak

Tarihi Kentler Birliği: Mehmet Babaoğlu, Arif Tok

Akdeniz Belediyeler Birliği: Ali Şahin, Adem Er, Bilal Azak, Arif Tok, Mehmet Ali Kiriş, Mehmet Ali Tekin

Meydan Cadde, Sokak, Park, Tesis vb. Ad Verme: Mustafa Sümbül, Mehmet Babaoğlu, Mehmet Şenli, Halit Öztürk, Nazmi Zavlak

Numarataj Komisyonu: Mustafa Sümbül, Mehmet Babaoğlu, Mehmet Şenli, Nazmi Zavlak, Halit Öztürk

Kültür ve Turizm Komisyonu: Emine Çalış, Fevzi Alaaddinoğlu, Paulina Müftüoğlu, Alper Kan, Serkan Salvur

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu: Mehmet Babaoğlu, Fevzi Alaaddinoğlu, Meliha Aras, Halit Öztürk, Hüseyin Yaman

Esnaf ve Ticaret Komisyonu: Mustafa Sümbül, Kayhan Balta, Ahmet Dayanç, Mevlüt Zavlak, Erkan Demirci

Kent Estetik Kurulu Komisyonu: Nuri Tokuş, Melike Nazifoğlu, Alper Birer, Fikret Arık, Serkan Salvur

Kentsel Dönüşüm Komisyonu: Melike Nazifoğlu, Mehmet Ali Tekin, Mehmet Ali Kiriş, Hasan Can Kamburoğlu, Serkan Salvur

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2022, 18:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83