Bu yıl 363 kadın cinayete kurban gitti

Kadın haklarındaki ilerlemelere rağmen hak ihlallerinin ve şiddet oranlarının artması konusunda Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şube Yönetimi bir basın açıklaması yaptı.

Bu yıl 363 kadın cinayete kurban gitti
1789’dan bu yana mücadelesinin verildiği kadın haklarının 2018’de hala önemini koruduğunu belirten Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şube Yönetimi açıklamasında şunları söyledi: 

"Haklı günler mücadeleyle gelecek"

“Türkiye'de 2017 Ocak-2018 Ağustos arasında 230 bin 226 kadın şiddete maruz kaldı. Bu sayı bize gösterdi ki; kadına karşı şiddetle mücadelede henüz istenilen seviyeye ulaşamadık. İstatistiklere göre ülkemizde 2018 yılının bugününe kadar 363 kadın cinayete kurban oldu. Kadınların yüzde 56’sı eş, sevgili, eski eş veya sevgili ile aile bireyleri tarafından öldürüldü. Bu kadınlardan yüzde 3’ünün devlet korumasının olduğu belirlendi. Türkiye'de her üç kadından biri fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddet yaşamakta. Bugün, kadın haklarını konuşurken; hepimiz biliyoruz ki toplumsal cinsiyet eşitliğinin yeterince anlatılmadığı ve anlaşılmadığı ortamlarda şiddet devam edecek. Kadın erkek eşitliği fiziksel bir eşitlik tartışmasından ziyade, haklar ve olanaklar olarak bakıldığında daha iyi anlaşılacaktır. Bu nedenle istanbul sözleşmesinin uygulanması, 6284 sayılı yasanın sağladığı, kadını korumaya yönelik tedbirlerin uygulanmasını, İstanbul sözleşmesi gereği okullarda cinsiyet eşitliği eğitiminin ders olarak okutulmasını, Şiddet eğilimindeki (eş, baba,sevgili) kişilerin psikolojik tedavisinin sağlanmasını, şiddeti uygulayan kişinin tutuklu yargılanmasını ve en ağır şekilde cezalandırılması istiyoruz. 4 Kasım 2018 tarihinden itibaren hizmet veren Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi olarak, kadın ve çocuk hakları konusunda haklı mücadele veren herkesle birlikteyiz."


Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2018, 11:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83