Gazilere Mehmet Şahin’den anlamlı gezi

Gazilere Mehmet Şahin’den anlamlı gezi

Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'ne düzenlediği organizasyon ile Alanyalı Gazilere 50 yıl sonra savaştıkları toprakları görme fırsatı vererek gazilere anılarını yeniden yaşattı. 
27 Nisan Perşembe günü Alanya'dan KKTC 'ye hareket eden gaziler; Rauf Denktaş Anıtı, Kıbrıs Gaziler Derneği, Girne Kalesi,Boğaz Şehitliği gibi tarihi ve kültürel gezilerin yanında, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin TATAR ve T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Prof.Dr. Metin Feyzioğlu'nu da makamlarında ziyaret edecekler.

banner111

ŞAHİN GAZİLERİN TALEBİNE KAYITSIZ KALMAMIŞTI.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alanya Temsilciliği Başkanı Abdullah Yılmaz ve dernek yöneticilerinin kahramanlık destanı yazılan KKTC ye gitme isteklerine ALTSO Başkanlığı döneminde olumlu yanıt veren ŞAHİN'in, şubat ayı için yaptığı organizasyon ülkemizde yaşanan büyük deprem nedeniyle ertelenmişti.
Gazilere verdiği sözü de yerine getiren ve bu anlamlı organizasyonda kendilerine eşlik eden Şahin, “Kıbrıs gazilerimiz geçtiğimiz yıl bizi ziyaret etmiş ve Kıbrıs'a gitmek istediklerini söylemişlerdi. O gün gazilerimize Kıbrıs gezisi sözünü vermiştik.Fakat şubat ayı için planladığımız gezimizi maalesef hiçbir zaman unutamayacağımız büyük deprem felaketinden dolayı ilerleyen bir tarihe ertelemiştik. Bugün de 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gazilerimize vermiş olduğum “Kıbrıs Hatıraları Yerinde Canlanacak” sözümü yerine getirmenin ve 50 yıl sonra Yavru Vatan Kıbrıs'ı gazilerimizle birlikte ziyaret etmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Aziz vatanın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan kahraman gazilerimiz için ne yaparsak yapalım haklarını ödeyemeyeceğimizi düşünüyorum ve kendilerine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle vefat etmiş gazilerimizi de rahmet ve minnetle yad ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2023, 09:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83