Gazipaşa Belediyesi zabıta ekipleri marketleri denetledi

Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığı için şehir genelinde yaptığı denetimlerle hijyenik şartları, kasa ile fiyat etiketi arasındaki farkları ve son kullanma tarihi geçen ürünleri kontrol ediyor.

Gazipaşa Belediyesi zabıta ekipleri marketleri denetledi

Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerine devam ediyor. Marketlerde kuru gıda, manav, kasap ve içecek reyonlarında etiket denetimi yapan ekipler, ürünlerin son kullanma tarihlerini de kontrol etti. Zabıta ekipleri, son kullanma tarihi geçmesine rağmen raflardan indirilmeyen ürünleri vatandaşa satan işletmelere cezai müeyyide uyguladı. 

HALKIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

banner111

Gazipaşa halkının sağlığıyla oynanmasına hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceğini vurgulayan Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih Uysal; "Ekiplerimiz ilçe halkımızın sağlıklı ve temiz gıdalarla beslenmeleri için gece-gündüz demeden denetimlerini sürdürüyor. Bütün işletmelerden sattıkları ürünlerin son kullanma tarihine, hijyen kurallarına ve fiyat uygulamalarına dikkat etmelerini istiyoruz. Bu konuda tüketicilere de büyük görev düşmektedir. Tüketiciler ne kadar seçici ve duyarlı olurlarsa art niyetli kişilerin sayısı da o kadar azalacaktır. Hemşehrilerimizden isteğimiz, alışverişlerinde ürünlerin son kullanma tarihlerini dikkatli bir şekilde kontrol etmeleri ve tarihi geçmiş ürünleri ilgili yerlere bildirmeleridir. İnsan sağlığına uygun üretim yapmayan yerleri, sahte veya son kullanma tarihi geçmiş ürün satan marketleri, bakkalları vatandaşlarımızın bizlere ihbar etmelerini istiyoruz. Bu konuda duyarlı olan vatandaşlara da çok teşekkür ediyorum. " ifadelerini kullanarak denetimlerin devam edeceğini söyledi.
Bakkal ve marketlerde etiket denetimi gerçekleştiren ve son kullanma tarihi geçmesine rağmen raflardan indirilmeyen ürünleri vatandaşa satan işletmelere cezai müeyyide uygulayan zabıta ekipleri, el konulan ürünleri ise imha etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83