Gazipaşalı ihracatçılar ürünleri Ukrayna halkına ücretsiz dağıttı

Ukrayna’ya ticaret yapan Gazipaşalı meyve sebze ihracatçıları, 24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna topraklarına saldırmasıyla birlikte kendilerini savaşın ortasında buldu. Ukrayna’ya ürün götüren ihracatçılar savaşın başlamasıyla götürdükleri ürünleri Ukrayna halkına ücretsiz dağıttı.

Gazipaşalı ihracatçılar ürünleri Ukrayna halkına ücretsiz dağıttı

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş, ticaret yapmak için Ukrayna’da bulunan Gazipaşalı iş insanlarını ve TIR şoförlerini de olumsuz etkiledi. Gazipaşa’da hazırladığı yaş sebze ve meyveleri Ukrayna’ya götüren Ziraat Mühendisi ve ihracatçı Ahmet Yeşilkılınç, beraberindeki TIR şoförüyle savaşın ortasında kaldı. Savaşa Ukrayna’nın başkenti Kiev ile Odessa arasında bulunan bir kasabada yakalanan Yeşilkılınç, Yeşilkılınç, “Allah şükür bizler iyiyiz. Her hangi bir sorunumuz yok” dedi.

TIR’DAKİ ÜRÜNLERİ UKRAYNA HALKINA DAĞITTILAR

banner111

Sağlık ve sıhhatlerinin yerinde olduğunu belirten Yeşilkılınç, beraberindeki TIR şoförleriyle birlikte Türkiye’ye dönmek için yola çıktı. TIR’da bulunan sebze ve meyveleri dönüş yolunda Ukrayna halkına dağıtan Yeşilkılınç, “Ukrayna’daki haller bomboş. Hallerde kimse yok. Gazipaşa’dan getirdiğimiz ürünleri hale boşaltamadık. Şu anda dönüş yolundayız. Gümrükte sorun yaşamamak için TIR’daki ürünleri Ukrayna halkına dağıtarak geliyoruz. Bizleri merak eden, arayıp soran herkese teşekkür ediyorum. İyi olduğumuzu bilsinler. Bir sorunumuz yok, biz iyiyiz” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83