HOTED Onursal Başkanı Yeni’den ‘Yüzleşme’yi savunanlara sert tepki

HOTED Onursal Başkanı ve Başdanışmanı, Ecutive HK Müdürü Hakan Halit Yeni, geçtiğimiz gün ilk kez seyirciyle buluşan ve çekimleri Alanya’da devam eden ‘Yüzleşme’ dizisiyle ilgili eleştirilerini dile getirmişti. Yeni bu sefer de yüzleşme dizisine gelen savunma niteliğindeki yorumları eleştirdi.

HOTED Onursal Başkanı Yeni’den ‘Yüzleşme’yi savunanlara sert tepki

HOTED Onursal Başkanı ve Başdanışmanı, Ecutive HK Müdürü Hakan Halit Yeni, çekimleri Alanya’da gerçekleştirilen ve geçtiğimiz gün ilk kez Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşan Yüzleşme’ dizisini savunanları sert bir dille eleştirdi. “Alanya’da sözde kasabada çekilen ‘Yüzleşme’ dizinin dünden bu yana birde savunucuları çıktı diyen Yeni sözlerine şu şekilde devam etti: “ Alanya’da sözde kasabada çekilen ‘’Yüzleşme’’ dizinin dünden bu yana birde savunucuları çıkı. Dogrusu, diziden hiçbir şey anlamadığımız kadar, savunanların açıklamalarından da hiçbir şey anlamadık.Yok efendim’’ aylarca gece gündüz kasaba aramişlar,mış, dağ taş çiçek tarlası ararken arabalarının lastikleri yarılmış’mış, oyuncuların sosyal medya hesaplarında Alanya sahillerinin resimleri varmış’mış, bu oyuncuların enaz ikişer milyon takipçileri varmış, mış, ‘’ gibi uzayıp giden çocukça şeyler… Yani milletin anlatmak istediği konuyla uzaktan yakından alakası olmayan, trajı komik, gülünç kılıflar… Böyle yapmak yerine seferber ettiğiniz tüm imkanların karşılığında ne gördüğünüze, ne bulduğunuza baksanız. Sonra da tepkilerden, eşeltirilerden alınmak, kırılmak yerine, bu tepkileri aylardır yağladığınız, arkalarında seferber olduğunuz, koşuşturduğunuz o dizinin yapımcısına ve yönetmenine anlatmayı deneseniz, onlar bile Alanya halkının ne demek istediğini, vallahi de, billahi de sizlerden daha iyi anlayacaklarına eminim."

“İNSANLAR İZLEMEDEN ARAŞTIRMAZ!"

İzleyicilerin bir diziyi izlemeden konuyla ilgili araştırma yapmayacaklarını belirten Yeni, “İnsanlar dizileri, filimleri izlemeden önce biyografisini okumazlar, nerede çekildiğini araştırıp, merak etmezler. Önce izlerler, yaşamlarından,yaşadıklarından yaşadıkları yerlerden bir şeyler görürlerse, bulurlarsa incelerler ve o zaman nerede çekildiğini merak edip, belki okurlar. Dünyada yapılan bir araştırmaya göre, insanların %85 ‘nin okudukları değil, gördüklerinin, hafızada kaldığı ortaya çıkmıştır. Bu konuyla ilgili çok şey söylerim ama neyi anlatmaya çalıştığımı anladığınızdan eminim. Ama şu kadarını ifade edeyim bu şehrin yer yüzünde eşi benzeri olmayan, gösterilecek fazlasıyla yeri, mekanı var. Ve gurur duyarak anabileceğimiz fazlasıyla kasaba isimlerimiz var. Bize ne elin dizisinden, elin kazandığı paradan, bize ne dizi oyuncularının funlarından. Biz, bu şehir, bu durumdan ne kazanım elde etmiş, ne kadar yararlanmış ona bakarız. Tepki gösteren insanların amacı bağcıyı dövmek değil, aksine üzümünü yemektir. Tabi ortada yenecek bir üzüm olursa… Elbette emeğe saygımız sonsuzdur bu başka bir şey, bizim anlatmak istediğimiz ise başka bir şey. Kaldı ki, her ne şekilde olursa olsun şehrimizin yararına olan herşey bizleri gururlandırır. Ama boşa kürek çekmenin de bir alemi yok. Sonucu hepbirlikte yaşayıp, göreceğiz… 

Bilmem anlatabiliyor muyum?” dedi.

 

 

 

 

 

 

banner111

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2019, 15:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83