Kaymakam Ürkmezer IFITT Türkiye Kış Okulu ve Zirvesine katıldı

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer Uluslararası Seyahat ve Turizmde Bilgi Teknolojileri Federasyonu (IFITT) Türkiye Kış Okulu ve Zirvesine katıldı.

Kaymakam Ürkmezer IFITT Türkiye Kış Okulu ve Zirvesine katıldı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan program IFITT Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mine GÜNEŞ KAYA, IFITT Dünya Başkanı Juho PESONEN, Alanya HEP Üniversite Rektörü Mesut Güner ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından yapılan konuşmalar ile başladı.

Konuşmacıların ardından söz alan Kaymakam Ürkmezer “Bugün burada asıl toplanma sebebimiz turizm ve seyahat. Alanya bir turizm merkezi, ülkemiz 1980’den sonra Dünya’da ve Türkiye’de yaşanan değişimlerle beraber ve ülkelerin artık küresel haline gelmesiyle beraber Türkiye Turizmi tam bir entegrasyona geçti. Bununla beraber turizm doğası gereği birçok iş sektörü ile ilişki içerişinde. Artık günümüzde turizmin hangi tarafında olursanız olun bilgi teknolojilerinden mutlaka faydalanıyoruz. Yine bugün gündemimizde olan bir diğer konu ise konu iklim krizi. Bizler 3 yıl önce bir covid krizi yaşadık sağlıkla ilgili bu kriz geçip gitti. Fakat iklim krizi bu kadar kolay geçmeyecek; iklim krizi yıllardan beri devam eden ve sadece turizm için değil sağlığı, asayiş olaylarını ve toplumsal dönüşümleri kısaca bütün her şeyi etkileyen bir gündem haline geldi. Maalesef uzun yıllar iklim kriziyle mücadelemiz devem edecek. İçerisinde bulunduğumuz bütün sektörleri iklim krizine uyarlamakla mükellefiz. Sıfır atık projeleri gibi sürdürülebilir turizmi sağlayacak projeler de bu anlamda çok önemli. Alanya’da ki otellerden beklediğimiz bu projeleri göz önünde bulundurarak sadece turizme yönelik değil turizmin sürdürülebilir hale gelmesini sağlayacak şekilde hareket etmeleri. Alanya turizme nasıl örnek olduysa sürdürülebilir projelerde de otellerimizden ve tüm işletmelerimizden öncü olmalarını bekliyoruz. Programa destek veren bütün katılımcılara ve sponsorlara teşekkür ediyorum hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

banner111

Daha sonra programa katılan katılımcılara plaket verildi ve ardından ALTİD Burhan Sili ALTİD başkanı, Hotelbeds Türkiye Direktörü Arzu Harley, POYD başkanı Ülkay Atmaca, Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen ve Piksel Akademi Kurucusu Emrah Kozan katılımlarıyla panel söyleşisi gerçekleştirildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83