Meteorolojiden Alanya'ya fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Alanya'daki vatandaşları fırtınaya karşı uyardı. Uyarıda vatandaşların ulaşımda aksamaların yanı sıra çatı uçması gibi olaylara karşı dikkatli olmaları istendi

Meteorolojiden Alanya'ya fırtına uyarısı

Meteoroloji tarafından bugün Alanya'yı da kapsayacak şekilde Antalya'nın doğu kıyılarında hızı saatte 90 kilometreye ulaşması beklenen kuvvetli fırtınaya karşı vatandaşların tedbirli olması için uyarı yapıldı. Benzer uyarılar komşu il Mersin için de yapıldı. Fırtınanın yarına kadar sürmesi bekleniyor.

banner111

Meteorolojinin sitesinden yayınlanan uyarı şöyle:

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Antalya’nın doğusunun iç kesimleri, Mersin’in iç ve yüksek kesimleri ile Silifke ve Aydıncık çevreleri, Adana ve Kahramanmaraş’ın kuzeyi ile Karaman’nın güneyinde kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına (60-90 km/sa) bekleniyor. Çarşamba günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli rüzgarla birlikte ulaşımda aksamalar, kar örtüsüne sahip yüksek kesimlerde yerdeki karın savrulması sonucu tipi ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83