'18 MART'TA MEHMETÇİK OLMAYA'

Türkiye Gençlik Birliği Alanya Temsilciği bugün saat 16.00'da Atatürk Anıtında "18 Martta Mehmetçik Olmaya" eylemi gerçekleştirdi.

'18 MART'TA MEHMETÇİK OLMAYA'

 Eylem sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye Gençlik Birliği Alanya İlçe Saymanı Büşra Ezgi Duman, 'Milletçe zor dönemlerden geçiyoruz. Gün aşırı patlayan bombaların ve şehit düşen askerlerimizin, polislerimizin haberlerini alıyoruz. Üzerinden bir asır geçmesine rağmen, emperyalistler ve işbirlikçileri hâlâ vatanımızı bölmeye çalışıyor. Bu zor dönemlerden milletçe aydınlığa çıkacağız' dedi.

banner111
Duman sözlerine şöyle devam etti.

'Ankara'da gerçekleşen hain terör sadırısında yaşamını yitiren yurttaşlarımızın başta aileleri olmak üzere tüm Türk Milletine başsağlığı diliyoruz.

Ülkemizi kan gölüne çevirmeye çalışanlar, döktükleri kanda boğulacaklar. Türk milletini korkutma, yıldırma, sindirme çabalarına karşı emperyalizme ve bölücülere meydan okuyoruz.101 yıl önce olduğu gibi emperyalizm destekli teröre karşı tek yürek, tek yumruk!

Çanakkale zaferi Türk milleti için ne kadar önemli ise, dünya tarihi ve ilerici mücadeleler açısından da bir dönüm noktasıdır. Çanakkale; Türk milletinin kutlu zaferidir, milletçe bir fedakarlığın örneğidir, Cumhuriyetin önsözüdür, milleti bölmek isteyenlere millet olmanın en net cevabıdır, emperyalizme inen ilk tokattır. Çanakkale; Mehmet Akif Ersoy'un dizelerinde "Gel seni tarihe gömelim desem, sığmazsın" diyerek belirttiği, tarihe sığmayan bir zaferdir. Bu millet ne mutlu ki, bağrından Seyit Onbaşıları, Bigalı Mehmet Çavuşları, Safiye Hüseyin Elbileri, Mustafa Kemalleri çıkardı, bizlere Cumhuriyeti miras bıraktı.

Milletçe zor dönemlerden geçiyoruz. Gün aşırı patlayan bombaların ve şehit düşen askerlerimizin, polislerimizin haberlerini alıyoruz. Üzerinden bir asır geçmesine rağmen, emperyalistler ve işbirlikçileri hâlâ vatanımızı bölmeye çalışıyor. Bu zor dönemlerden milletçe aydınlığa çıkacağız. Atatürk gençliği olarak Bursa Nutku'ndan, Gençliğe Hitabeden aldığımız görevlerle mücadelemize devam edeceğiz!

Türk gençliği olarak, tarihe sığmayan zaferimizi yıl dönümünde kutlamak önümüzdeki en büyük görevlerdendir. 18 Mart'ta emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin, vatanımızı bölmek isteyenlerin karşısına dikiliyor ve haykırıyoruz "Çanakkale Geçilmez, Vatan Bölünmez! "

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak!'



Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 17:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83