6. NOEL PAZARI KURULUYOR

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi (Yeni Alanyalılar) tarafından organize edilen 6. Uluslararası Alanya Noel Pazarı’ nın hazırlıkları tamamlandı. 13 Aralık Pazar günü düzenlenecek Noel Pazarına bu yıl da çok büyük katılım olması bekleniyor.

6. NOEL PAZARI KURULUYOR

Her yıl İskele Şelale meydanından düzenlenen Noel Pazarı, katılımın yüksel olması nedeniyle Belediye arkasındaki alana alındı. 13 Aralık Pazar günü saat 10.00-20.00 arasında düzenlenecek, Pazara çok sayıda yerli ve yabancı dernekle birlikte STK’lar katılacak.

banner111
Pazar’a, Alanya ve çevresinde yaşayan yabancılar, Nordik Grup, Finlandiyalılar, Danimarkalılar, Polonyalılar, Litvanyalılar  Derneği,  Alman Kilise Derneği, Rus Ortadoks Kilise Derneği, Rus Dili Konuşanlar Derneği, Rus Kültür ve Dayanışma Derneği, Bombala Alman Derneği katılarak milli kültürlerini anlatan yiyecek, içecek ve eşya stantları açacaklar. 

Noel Pazarı’nda yabancı derneklerin yanı sıra yardım amaçlı faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları da stant açarak, dernekleri yararına faaliyetlerde bulunacaklar.

SEYİRCİLER MÜZİĞE DOYACAK

Gün  boyu çeşitli etkinliklerle devam edecek olan Noel Pazarının müzik bölümünde Polonya Trzcina tiyatro gurubunu solistleri, Müzik Mozaik Korosu, Finlandilaya Samba Grubu, Antalya Alman Korosu ve Noel müzikleri yeralacak.

ENGELLİLER YARARINA DÜZENLENİYOR

5 yıldır düzenlenerek geleneksel hale getirilen Uluslararası Noel Pazarı’ndan elde edilen gelir, her yıl engelliler yararına kullanılıyor. Geçen yıl elde edilen gelir Mahmutlar ve Konaklı Mahallesi’ne kurulacak iki adet engelli şarj istasyonu için harcandı. 

GİRİŞ ÜCRETSİZ VE HALKA AÇIK

6.Uluslararası Alanya  Noel Pazarı’yla ilgili açıklama yapan Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, “Pazar herkese açık. Kardeşliğin ve bir arada yaşma kültürünün en güzel örneklerinden biridir. Yeni Alanyalılar, bizim dini bayramlarımızı, mübarek Ramazan ayımızı, Aşure ayımızı bilir; bizim bu manevi değerlerimize saygı duyar, bir çoğu da bu özel günlerimizi bizlerle paylaşır. Biz de onların Noel Bayramlarına destek vererek, onların bu manevi günlerinde yanlarında olduğumuzu gösteriyoruz. Ayrıca; bu pazarın çok önemli bir de amacı var; Pazardan elde edilen gelirler yardım amaçlı kullanılıyor. Bize destek veren herkese teşekkür ederim.” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 12:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83